Patron aleyhine konuştu, işten atıldı

Dearsen Tersanesi'nde sendika düşmanlığı devam ediyor. Son olarak patron aleyhine tanıklık yapan sendika üyesi Nihat İpteş işten çıkartıldı.

soL (HABER MERKEZİ) Dearsen Tersanesi'nde çalışan Nihat İpteş isimli sendika üyesi tersane işçisi, Limter-İş Sendikası yöneticisi Levent Akhan'ın işe iade davasında patron aleyhine tanıklık yaptığı için işten çıkartıldı.

Dearsan Tersanesi için çalışan taşeron Pozitif Gemi şirketi, patronun "burada sendikalı işçi istemiyorum" talimatı doğrultusunda bütün sendikalı işçileri işten çıkardı. Son işçi olan Nihat İpteş'in de işine son verildi.
3 yıldır Pozitif Gemi için çalışan İpteş, Levent Akhan lehine duruşmada tanıklık yaptıktan sonra, önce yardımcısı işten alınarak iş yükü arttırıldı, ardından maaşı düşürüldü ve son olarak da işten çıkarıldı. Nihat İpteş, işten çıkartılmasına ilişkin herhangi resmi bir gerekçe sunulmadığını belirtti.

İşten atıldığı Dearsan Tersanesi önünde 210 gündür direnişini sürdüren Limter-İş Sendikası yöneticisi Levent Akhan, Pozitif Gemi şirketinde çalışırken, hak gasplarına neden olacak belgelere imza atmadığı ve yaşanan iş cinayetini basına ve sendikaya bildirdiği için geçen yıl 10 Eylül'de işten çıkarılmıştı. Akhan, tersane işçilerinin kendisine destek verdiğini ancak demokratik kamuoyunun konuyu görmezden geldiğini belirterek, emek örgütlerinden destek beklediğini söyledi.

Akhan, açtığı işe iade davasının karar duruşmasının 24 Nisan'da görüleceğini hatırlatarak, kendisi için tanıklık yapan ve işten çıkarılan Nihat İpteş adlı işçi için, "Patron, davayı benim kazanacağım ihtimali arttıkça, bana destek olan işçilere yönelik böyle baskı uyguluyor" diye konuştu. Akhan, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın yaklaştığını da hatırlatarak, "Bir direnişçi işçi olarak, işsizliğe, krize, düşük ücretle çalıştırmaya, açlığa, sefalete karşı tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs'a katılmasını istiyorum" dedi.