Özsöğüt için uluslararası kampanya

Bir basın açıklamasına katılıdığı için tutuklanan SES yöneticisi Özsöğüt için uluslararası destek kampanyası başlatıldı.

soL (HABER MERKEZİ) Tutuklanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Kadın ve Genel Hukuk Sekreteri Meryem Özsöğüt için uluslararası bir mektup ve imza kampanyası başlatıldı.

Özsöğüt bir basın açıklamasına katıldığı için Ocak ayı başında evi polis tarafından basılarak gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Uluslararası örgüt Kamu Hizmetleri Enternasyonali (PSI) tarafından Özsöğüt'ün serbest bırakılması talebi ile internette bir imza kampanyası başlatıldı. Kampanya çerçevesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e yollanmak üzere yazılan mektup, dünyanın farklı ülkelerinden insanların imzasına açıldı.

Özsöğüt'ün mektubu
9 Temmuz'da dördüncü duruşması görülen Özsöğüt'ün davası 5 Eylül'e ertelenmişti. Özsöğüt daha önce yazdığı bir mektupta durumunu şu sözlerle dile getirmişti:" Merhaba.
...Önce "suç üretip" sonra sakıncalı kişilerin üzerine giydiriliyor. Böylesi bir suçlama nedeniyle bir aydır hücrede tutuluyorum.

Tutuklanmamın gerekçesi polise verilen yetkilerle sayısı her geçen gün artan yargısız infazlardan sonuncusu olan Kevser Mızrak'ın canlı yakalanabilecekken, infaz edilmesini protesto eden basın açıklamasına insani duyarlılığını ve değerlerini kaybetmemiş bir sendikacı olarak katılmamdır.

İşte bu büyük "suç"umdan dolayı bir sabah yumruklanan kapının sesiyle uyandım. Açar açmaz üzerime doğrultulan silahların eşliğinde sivil giyimli bir ekip evimin her köşesine dağıldı (...) Evimde bulunan 700 kitabın içerisinden toplatma kararı olduğu söylenen 4 kitaba el konuldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldüm. 4 günlük gözaltı süresinin ardından mahkemeye çıkarıldım ve 12 kişiyle birlikte tutuklandım (...) Bir basın açıklamasına katılmam ve evimden 4 kitabın çıkması, bir anda "örgüt üyesi olmak", "örgüt propagandası yapmak" vb iddialarla tutuklanmamı beraberinde getirmiş durumda..."