Özelleştirmeye hayır mitingi

Maden-İş ve Tes-İş Sendikaları kömür madenlerinin ve enerji üretim santrallerinin özelleştirilmesine karşı 7 Ekim’de alanlarda olacak.

Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan Türkiye Maden İşçileri Sendikası, Ege Bölgesi Şubesi ile Tes-İş Sendikası Kütahya Seyitömer Termik santralinden başlanacak olan özelleştirmeye karşı 7 Ekim’de düzenlenecek mitinge herkesi davet etti.

Maden İş Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Tamer Küçükgençay ve Tes İş Sendikası Başkanı Bedri Demiraslan da sendikalı işçiler ile birlikte Soma sokaklarına çıktı. Yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Elektrik üretim santrallerinin Linyit sahaları ile birlikte özelleştirilmesine Hükümetin daha önce ilan ettiği üzere Kütahya Seyitömer Termik Santralinden başlanıyor. Buna karşı, Maden-İş Sendikası ve Tes-İş Sendikamız tarafından 7 Ekim 2012 Pazar günü Kütahya'da saat: 14.00'da ortaklaşa miting düzenlenmiştir. Mitinge bütün halkımız davetlidir.

Enerji özel ellere, yerli ve yabancı ellere bırakılamaz. Yıllardır “özelleştirme devlet'ten alıp, halka vermektir yoksulluğu ve işsizliği önleyecek yeni iş sahaları açılacak' dediler. Ne yazık ki, özelleştirme ile vaat edilenlerin hiçbiri gerçekleşmemiştir. Türkiye'de adeta devlet politikası haline gelen özelleştirme hükümetlerin genel faaliyetlerinden biri olmuştur. Sonuçları itibariyle politik ayrım gözetmeksizin herkesi ve ülkemizi olumsuz etkilediği gibi dertlere de deva olmamıştır. Sıra Kömür Ocaklarımıza ve Üretim Santrallerimize gelmiştir. İlk olarak da Seyitömer Termik Santrali satışa çıkarılıyor. Bizler, Maden ve Enerji çalışanları olarak Kütahya'da açılmaya çalışılan özelleştirme kapısını bir daha açılmamak üzere kapatmak için güçlü bir şekilde 7 Ekim Pazar günü saat 14.00'de Kütahya'da olacağız.

Ülkemizin her yerindeki Enerji ve Maden işçileri ile Emek dostları ile halkımız ile birlikte özelleştirmeye 'hayır' diyeceğiz. 'Enerji Kamusal Haktır. Piyasa koşullarına terk edilemez' diyeceğiz.”

(soL- Haber Merkezi)