Özel dershanede eylem

Sömürünün en yoğun yaşandığı dershanelerde öğretmenler ilk kez toplu iş bırakma eylemi yaptı.

soL (İstanbul) Özel Doruk ABC Dergisi Dershaneleri'nin Çekmeköy Şubesi'nde çalışan öğretmenler ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle 8-9 Kasım tarihlerinde toplu olarak iş bırakma eylemi gerçekleştirmişlerdi. Eğitim Emekçileri Derneği üyesi öğretmenler dün de dershane önünde bir basın açıklaması yaptı.

Dershanelerdeki ağır çalışma koşularına dikkat çeken öğretmenler günde 10-12 saat derse girdiklerini ve sosyal güvencesiz ve düşük ücretlerle her tülü angarya işi yapmak zorunda bırakıldıklarını söylediler. Ayrıca bu direnişin dershane öğretmenlerinin ilk toplu iş bırakma eylemi olduğunu vurgulayan eğitim emekçileri, bu eyleme emeği geçenler olarak diğer meslektaşlarını örgütlü mücadeleye çağırdılar.

Özel Doruk ABC Dergisi Dershanesi öğretmenleri geçtiğimiz hafta sonu iş bırakma eylemi gerçekleştirmişler ve ücretlerini alana dek derslere girmeyeceklerini söylemişlerdi.

Yorum göndermek için giriş yapın veya kayıt olun