OSTİM'de bir patlama daha!

Ankara Ostim Sanayi Sitesi'nde bir patlama daha meydana geldi. Patlamada 4 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. 15 kişi içeride mahsur.

Gündüz patlama haberinin geldiği Ostim'de akşam saatlerinde ikinci bir patlama meydana geldi. Ankara Valisi, patlamada 4 kişinin öldüğünü, 8 kişinin de yaralandığını belirtti. 15 kişi ise içerde mahsur kaldı.

Ankara OSTİM Sanayi Sitesi'nde bulunan jeneratör üretim tesisinde sabah saatlerinde büyük bir patlama meydana gelmişti. Bu ilk patlamanın yaşandığı dört katlı binanın iki katı tamamen çöktü. Olayda 6 kişi öldü, 27 kişi de yaralandı.

İkinci patlamayla ilgili bilgi veren Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, patlamada 4 kişinin öldüğünü, 14 kişinin kurtarıldığını söyledi. Vali, 15'e yakın çalışanın içeride mahsur kaldığını ancak o çalışanlarla irtibat halinde olduklarını belirtti.

Valinin açıklamaları şöyle:

"Bir torna atölyesi ruhsatını aldığı anlaşılan ve bir işletme içinde tiner ve boya imalatını gerçekleştiriyor. 19.30 -19.45 sularında tiner deposunda meydana gelen bir patlama sonucunda şu anda 1 ölü, yine içeride 3 kişinin daha öldüğü yönünde bilgi geliyor. Ancak içeriye koku ve yangın itibarıyla girilemiyor. 8 vatandaşımızın sağlık kurumlarına sevkedildiği yine 6 çalışan da işletme dışına alındı. Bana verilen bilgi içeride 15'e yakın çalışanın olduğudur."

ATO Başkanı Sinan Aygün ise ölü sayısını 6 olarak açıkladı.

(soL-Haber Merkezi)