Onbinler TEKEL direnişi için Ankara'da

Tek-el'den beş koldan Ankara'ya yürüyen TEKEL işçileri ve işçilere destek veren emekçiler, başkentte toplanmaya başladılar. Ankara, son yılların en büyük işçi buluşmasına tanık olmaya hazırlanıyor.

Türk-İş, DİSK, KESK ve Kamu-Sen tarafından alınan ve siyasi partiler ile demokratik kitle örgütlerinin çabasıyla güçlendirilen 20 Şubat Buluşması ile başkent, son yılların en kalabalık eylemlerinden birine tanık oluyor. TEKEL işçileri ile dayanışmak için Ankara'ya gelen onbinlerce emekçi, Kolej ve Sakarya Caddesi'nin girişinde toplanıp Türk-İş önündeki direnişçi TEKEL işçilerine doğru yürüyüşe geçmeye hazırlanıyorlar.

Dört konfederasyona bağlı sendikalar ve diğer demokratik kitle örgütleri Kolej'de toplanıyorlar. Özellikle KESK'in kitlesel katılımı dikkat çekiyor.

TKP, ÖDP ve Halkevleri ise Sakarya Caddesi'nin girişinde toplanıyor. Sakarya Caddesi'ne beş koldan Ankara'ya yürüyüşe geçen TEKEL işçileri, TCDD Garı'ndan gelen Eğitim-Sen, ESM, BTS, Tüm Bel-Sen kortejleri de giriş yaptı.

Öte yandan, Türk-İş'in önünde Belediye-İş, TOLEYİS, Kuzey Kıbrıs'tan Hür-İş ve Kamu-İş başkanları birlikte bir basın açıklaması yaptılar. Hür-İş ve Kamu-İş Başkanları, Kuzey Kıbrıs işçilerinin TEKEL direnişini izlediklerini ve bu mücadelenin aynı zamanda Kıbrıslı işçiler için verildiğinin farkında olduklarını belirttiler.

Basın açıklaması sırasında orada bulunan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven yaptığı açıklamada ise TEKEL direnişinin 12 Eylül'den sonra gerçekleştirilen en önemli işçi direnişi olduğunu söyledi. Özgüven, 12 Eylül karanlığının ancak bu gibi işçi direnişleriyle yırtılabileceğini ve TEKEL işçilerinin kazanacağına emin olduğunu ifade etti.

Sabah saatlerinden itibaren Tek Gıda-İş ses aracından direniş çadırları arasında Enternasyonal Marşı çalınıyor.

(soL-Ankara)