‘OLEYİS üyeleri yalnız değildir’

Eğitim-Sen ve SES Kocaeli şubeleri, Kocaeli Üniversitesi’nde, engellere rağmen grevini sürdüren OLEYİS üyelerine destek olduklarını açıkladı.

soL (KOCAELİ) Kocaeli Üniversitesi kantin ve yemekhanelerindeki grevde 190 günü geride bırakan DİSK'e bağlı Türkiye Otel Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası üyelerine Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Şube Başkanı Veysel Kaplan, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Hüseyin Gülseven de destek verdi.

Dayanışma ziyaretinde, grevci işçilerin yalnız olmadığı neredeyse tüm kamu çalışanlarının greve destek verdikleri dile getirdi. Grevci işçilerin her türlü baskı ve engellemeye karşı mücadele ettiğine tanık olduklarını anlatan Veysel Kaplan, "Onların ekmekleri ve gelecekleri için gerçekleştirdikleri bu onurlu mücadelelerini her zaman destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz" dedi.

Mücadele yasaldır
Kaplan, grevin yasal olduğunu da anımsatarak, "Yasadışı olan valilik ve rektörlüğün tutumudur. Anayasal haklarını kullanıp örgütlenen OLEYİS üyelerinin karşısına güvenlik kuvvetlerini çıkaranlar, işçileri dövdürtüp gözaltına aldıranlar suç işlemektedir. Yerel bir gazetede çıkan 'OLEYİS'e sendikalar bile destek vermiyor' içerikli yazı, karalama ve psikolojik baskı kampanyasına hizmet etmektedir. Eğitim-Sen ve SES, ilk günden bugüne kadar OLEYİS üyelerinin yanındadır. Bu mücadelenin kazanımla sonuçlanması için, kurulan barikatlara karşı yan yana ve omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.