'ÖKM kapatılamaz'

İstanbul Üniversitesi Öğrenci Kültür Merkezi Kulüpleri ÖKM&#039nin kapatılmasına dair bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

soL (İstanbul) &Oumlğrenci K&uumllt&uumlr Merkezi'nde yapılacak olan 'insan hakları' konulu panelden rahatsız olan İstanbul &Uumlniversitesi Rekt&oumlrl&uumlğ&uuml, polis işbirliği ile &OumlKM'yi hi&ccedilbir gerek&ccedile g&oumlstermeksizin bu sabah itibariyle &oumlğrencilere ve etkinliklere kapattı. Buna benzer bir durum yine ge&ccedilen sene rekt&oumlrl&uumlk tarafından ger&ccedilekleştirilmiş, &oumlkm &oumlğretim d&oumlneminin ortasında &ldquos&uumlresiz&rdquo olarak gerek&ccedile g&oumlstermeksizin etkinliklerine ara verdirmişti.

&Oumlğrenci kul&uumlpleri bu durumu protesto etmek i&ccedilin b&uumlt&uumln fak&uumlltelerden &OumlKM &oumln&uumlne gelerek saat 15.00'te bir basın a&ccedilıklaması ger&ccedilekleştirdiler. Basın a&ccedilıklamasında &ldquoBaskılar bizi yıldıramaz&rdquo, &ldquo&OumlKM kariyer merkezi olmayacak&rdquo, &ldquoParanın polisi &uumlniversiteden defol&rdquo, &ldquoK&uumllt&uumlr sanat hakkımız engellenemez&rdquo sloganları atıldı.

Basın a&ccedilıklaması &ldquoİstanbul &uumlniversitesi &oumlğrencileri olarak daha &oumlnce &OumlKM ye sahip &ccedilıktığımız gibi bug&uumlnde sahip &ccedilıkıyoruz ve &ccedilıkacağız&rdquo s&oumlzleriyle sona erdi.