Öğretmenevleri öğretmene kapalı!

Eğitim Sen bir açıklama yaparak, öğretmenevlerinde yaşanan kadrolaşmaya ve bu tesislerin ticarileştirilmesine dikkat çekti.

soL (HABER MERKEZİ) Eğitim Sen, yazılı bir a&ccedilıklama yaparak, &oumlğretmenevlerinin AKP idaresindeki Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) uygulamalarıyla siyasi arpalığa d&oumln&uumlşt&uumlr&uumlld&uumlğ&uumln&uuml ve ticarileştirildiğini kaydetti.

Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik tarafından yapılan, &quot&Oumlğretmenevlerinde Soygun ve Talana İzin Vermeyeceğiz!&quot başlıklı a&ccedilıklamada, &oumlğretmenevlerinin, sosyal tesis amacıyla oluşturulmuş kurumlar olduğu ve &oumlğretmenlerin daha ucuz ve g&uumlvenli olarak buralardan yararlanmasının ama&ccedillandığı hatırlatılarak, &quotMEB'in &oumlğretmenevlerine y&oumlnelik uygulamaları, s&oumlz konusu kurumları kuruluş ama&ccedillarından uzaklaştırmaya ve ticarileştirmeye y&oumlneliktir. &Oumlğretmenlerden alınan bandrol &uumlcretine y&uumlzde 350 zam yapılırken, &oumlğretmenlerin ve ailelerinin &oumlğretmenevlerinden yararlanma olanakları giderek kısıtlanmaktadır&quot denildi.

&Oumlğretmenevi b&uumlrokrat evi oldu!
Bozgeyik, bir&ccedilok ilde &oumlğretmenevlerinin taşeronlara devredilerek &oumlzelleştirildiğini ve hak sahiplerinin buralardan yararlanamaz duruma getirildiğini kaydederek, &quot&oumlğretmenevleri, &oumlğretmenlerden &ccedilok, başka kurumlarda &ccedilalışanlarca kullanılan, neredeyse herkese a&ccedilık yerler haline getirilerek ticarileştirilmiştir&quot dedi. &Oumlzellikle tatil yerlerinde bu tesislerin Bakanlık b&uumlrokratlarına ve diğer b&uumlrokratlara hizmet eder duruma getirildiği ifade edilen a&ccedilıklamada, &quotBunun da tek sorumlusu buraları piyasaya a&ccedilan siyasi iktidar ve atadığı kadrolardır&quot s&oumlzlerine yer verildi.

&quotPiyasacı yaklaşımın yansıması&quot
Bozgeyik, MEB'in &oumlğretmenlerden alınan bandrol &uumlcretini 18 TL'den 60 TL'ye &ccedilıkararak y&uumlzde 350'lere varan bir zam yaptığını hatırlatırken, &quotYapılan bu zam hangi ihtiya&ccediltan kaynaklanmıştır? Bu zihniyet, siyasi iktidarın eğitimde başlattığı &oumlzelleştirmeci, piyasacı yaklaşımın bir başka yansıması olduğunun &ccedilok a&ccedilık kanıtıdır&quot dedi. Eğitim Sen, MEB'i ilgili genelgeyi geri &ccedilekmeye &ccedilağırırken, bandrol &uumlcretlerine yapılan hukuksuz zammın geri alınması i&ccedilin hukuksal girişimlerin sendika tarafından başlatılacağını kaydetti.