Öğrencilerden TOBB Başkanı’na protesto

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kocaeli Üniversitesi’ndeki (KOÜ) konferansında öğrencilerin protestosuyla karşılaştı.

Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ‘’girişimcilik ve liderlik’’ konulu konferansı öncesi, öğrenciler ve özel güvenlik arasında arbede yaşandı. Öğrenciler, güvenlik görevlilerini tutup tek tek dışarı attı. Devreye jandarma girdi, öğrenciler biber gazıyla püskürtülmek istendi.

Salonu terk edin
Rifat Hisarcıklıoğlu, konferans için salona girdiğinde, devrimci öğrenciler, "Bu üniversitede piyasacıları ve sermaye yanlılarını istemiyoruz. Etkinlik iptal edilmelidir" diye tepki gösterdi. Daha sonra, öğrenciler adına kürsüye çıkan bir kişi, etkinliğin neden iptal edilmesini istediklerini anlattı. Bu sırada, başka bir öğrenci de, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşerek, "Krizi yaratanlar sizlersiniz, biz bu salonda sizleri değil, kriz dolayısıyla işinden olan binlerce işçinin temsilcileriyle yüz yüze görüşmeyi tercih ederiz. Kocaeli Üniversitesi’nin kapıları, piyasacı ve işbirlikçilere kapalıdır. Lütfen salonu terk edin" dedi.

"Önce dinleyin"
Tepki karşışında "Önce beni bir dinleyin, tepki gösterecekseniz sonrasında gösterirsiniz" yanıtını veren Hisarcıklıoğlu, IMF ile ilgili protestolara da katıldığını dile getirip, "IMF için tepkilerinde haklılar. Ama, tek üzüntüm beni dinlememeleridir. Gün, birlik günüdür. Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine davranmalıyız" diye konuştu. Bunun üzerine, aynı öğrenci daha sert ifadeler kullanarak, şunları kaydetti: "Biz, sizin işletmelerinizin kayıt dışı çalıştırdığı milyonlarca işçi hakkında Başbakan’la yapılan görüşmelerin geyik muhabbeti düzeyinde kaldığını biliyoruz. Bu bilgiler bize yeterlidir." Bu diyalog sonrası, önemli oranda bir kalabalığı oluşturan devrimci öğrenciler, "Sermaye defol, üniversiteler bizimdir" ve "IMF uşağı Rifat dışarı" sloganları atarak kongre merkezinden ayrıldı.

(soL - Kocaeli)