Nestle'de işçi direnişi büyüyor

Toplu sözleme sürecinde işten atılan Nestle işçileri, işten atılmalarının 120. Gününü geride bırakırken, direnişlerini yükselteceklerini söylediler.

(soL - Bursa) Bursa Karacabey’de kurulu Nestle fabrikasında çalışan 28 işçi, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye iken toplu iş sözleşmesi sürecinde işten atıldılar. Fabrika yönetimi işten atma gerekçesi olarak sosyal medyada yapılan paylaşımlar gösterdi.

İşten atılan işçiler ise yetkili sendika Öz Gıda İş’in kendilerine sahip çıkmadığını iddia ediyor. İşten atılmalarının ardından Tek Gıda-İş’e üye olan işçiler 120. gününde fabrika önünde başlattıkları direnişi yükseltme kararı aldılar. Geçtiğimiz haftalarda İstanbul’daki İsviçre Başkonsolosluğu önünde yapılan eylemin ardından girilen yeni süreci sosyal medyada paylaşan Tek Gıda-İş Sendikası temsilcisi Suat Karlıkaya şöyle dedi:

“Nestle işyerinde tek talebimiz haksız yere işten atılan 28 arkadaşımızın tekrar işbaşı yapmasıdır. Eylem takvimimiz bellidir. Perşembe, Cuma günü fabrikanın önündeyiz. 19 Kasım Çarşamba günü İstanbul Nestle genel müdürlüğü önündeyiz. 10 Aralık Çarşamba günü Ankara İsviçre büyük elçiliği önündeyiz. Bu tarih itibarı ile arkadaşlarımız işbaşı yapmamış olurlarsa artık bedenlerimizi yatıracağımız yer bellidir. Bu arkadaşlarımız haksız yere işten atıldıkları bellidir ve bu haklılık duygusu ile mücadelelerine devam etmektedirler.”

Bilindiği gibi Nestle ile aynı bölgede üretim yapan Sütaş’tan atılan işçilerin fabrika önünde gerçekleştirdikleri direnişleri 200. gününe giriyor. Hakları engellenen ve işten atılan işçilerin direnişi aynı yerde üretim yapan iki komşu fabrikada hüküm süren kölelik koşullarını da açığa çıkartıyor.

İşçilerin direnişinden görüntüler: