Nemtrans işçileri işbaşı yapıyor

27 Aralık 2010'dan beri direnişte olan Nemtrans işçilerinin sendikalı olarak işbaşı yapmaları üzerinde anlaşma sağlandı.

DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası'nda örgütlenmek isteyen Nemtrans işçilerinin 1,5 ayı bulan direnişleri, işverenin işçilerin sendikalı olarak işbaşı yapmalarını kabul etmesiyle sona erdi.

Konuya ilişkin dün bir açıklama yayınlayan Nakliyat-İş, direniş boyunca işçilerin ve sendikanın yanında olan sendikalara, partilere, tüm halk örgütlerine, medya emekçilerine, sanatçı ve aydınlara teşekkür etti.

Nakliyat-İş'in varılan anlaşmaya ilişkin açıklaması şöyle:

"Bursa/Gemlik’te bulunan ve tamamı İş Bankası’nın iştiraki olan Nemtrans Loj. Hiz. ve Petrol Ürünleri Tic. A.Ş.’de çalışan işçilerin tamamına yakını sendikamıza üye olmuşlardır. Sendikamızın gerekli çoğunluğu sağlayarak yetki tespiti için Bakanlığa yaptığı başvuruya sendikanın gereken çoğunluğu bulunduğu yanıtı verilmiştir.

"27.12.2010 tarihinde Nemtrans İşvereni yapmış olduğu açıklamada öz-mal araçlarıyla nakliye ve taşıma işlerine son verildiğini açıklamıştır. Bu gerekçeyle bir kısım işçileri işten çıkartmış, bazılarını da gene bir iş bankası iştiraki olan Gemport A.Ş.’inde işbaşı yapmaya çağırmıştır. Ancak sendikamız üyesi işçiler Nakliyat-İş’i yok sayarak yapılan bu çağrıyı kabul etmemişlerdir. Bundan dolayı toplam olarak 45 sendika üyesi işten çıkartılmıştır.

"İşten çıkartıldıkları 27.12.2010 tarihinden beri direnişte olan üyelerimizin Nakliyat-İş üyesi olarak Gemport A.Ş. bünyesinde işbaşı yapmalarının kabul edilmesi ve sendikamızın yetkisinin kesinleşmesinden sonra toplu sözleşme görüşmelerine başlanacağı konusunda anlaşmaya varılması üzerine direniş sonlandırılmıştır.

"Direniş boyunca yanımızda olan sendikalara, partilere, tüm halk örgütlerine, medya emekçilerine, sanatçı ve aydınlara teşekkür eder, tüm sınıf kardeşlerimizin mücadelelerinde başarılar dileriz."
(soL-Haber Merkezi)