Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri polis baskısına karşı açıklama yaptı

Namık Kemal Üniversitesin öğrenciler okullarındaki polis baskısına karşı bir basın açıklaması yaptı.

NKÜ'lü öğrencileri, üniversitelerinde gerçekleşen polis baskısına karşı Tekirdağ Merkezde bir basın açıklaması yaptı. Yurtsever Gençlik, Partizan, Halk Cephesi ve TKP'li Öğrenciler'in katıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Üniversiteler halkın kurumlarıdır, emekçi çocukların eğitim gördüğü, akademisyen ve öğrencilerin bilim ürettiği yerlerdir. AKP hükümeti toplumun tüm kesimlerini teslim aldığı gibi, üniversiteleri de teslim almak istiyor. AKP'nin var ettiği yeni baskıcı, faşizan rejim ile kariyerist, sorgulamayan, boyun eğen bir gençlik yaratmak ve ayni şekilde akademisyenleri de, piyasaya bağlayarak üniversiteler ile halkın arasındaki bağı ortadan kaldırmak istiyor. Gericilik ve piyasa koşullarında gençliği geleceksizleştiren AKP hükümeti, bu rejime karşı duranlara saldırmak için elinden geleni yapıyor. Buna karşılık üniversitelerde örgütlenen devrimci, yurtsever öğrenciler teslim olmamak, boyun eğmemek için mücadeleyi sürdürüyor. Çünkü biz biliyoruz ki öğrenciler teslim olmadan akademi teslim alınamaz.

Ülkemizde en meşru haklarını talep etmek için mücadele eden üniversite gençliği, faşist AKP'nin zorba politikalarıyla, gözaltı ve tutuklamalarla sindirilmeye çalışılıyor. Şuanda ülkemizde yüzlerce öğrenci tutuklu bulunuyor. AKP'nin pervasız tutumları artarak devam etmektedir. Sırf parasız eğitim istedikleri için Ferhat ve Berna 19 ay tutuklu kalmış, Cihan Kirmizigul 11 yıl 3 aya mahkum edilmiş, hopa davasında onlarca öğrenci aylarca sebepsiz yere tutuklu kalmıştır. Şuanda bile Tekirdağ F-tipinde birçok öğrenci tutuklu olarak yatmaktadır.

Üniversitemizde de faşist AKP'nin polisi devrimci, demokrat, yurtsever öğrencileri baskı altında tutmak istiyor. Bu kapsamda üniversite öğrencileri takip edilmekte ve onlara muhbirlik gibi ahlaksızca tekliflerde bulunulmaktadır. Polis devrimci öğrencilerin fotoğraflarını çekip, çevremizdeki öğrencilere fotoğrafları göstererek işbirliği teklif edilmektedir. Üniversitemiz içerisindeki ÖGB de polisle işbirliği içerisindedir ve biz biliyoruz ki ÖGB içerisinde poliste barınmaktadır.

Biz devrimci öğrenciler üniversitelerimizi AKP'ye teslim etmeyeceğiz! Parasız, bilimsel, demokratik, anadilde eğitim ve polissiz üniversiteler istiyoruz. Öğrenciyiz, haklıyız, kazanacağız."

(soL -Tekirdağ)