"Mustafa Kumlu bedel ödeyecek"

Tek Gıda İş, bir açıklama yaparak, 26 Mayıs eylem ve hedefinin dışına çıkarıldığı ve bu durumla ilgili konfederasyon yöneticilerinin bedel ödemek zorunda kalacağını söyledi.

Tek Gıda İş, 26 Mayıs grevi ile ilgili yaptığı açıklamada, eylem ve hedefin amacının dışına çıkarıldığını belirterek, hafifletilmiş genel eylemle ilgili konfederasyon yöneticilerinin en azından Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu’nun aldığı bu kararın bedelini ödemek zorunda kalacağını kaydetti.

Yapılan açıklamada, TEKEL işçilerinin eyleminin atmosferi içinde “emekçilerin” ihlal edilen hakları çerçevesinde ortak eylem kararının, emek hareketi açısından önemine vurgu yaparak, birliğin korunması, sürdürülmesi ve hedefe yürünmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada, konfederasyon yöneticilerinin 22 Şubat’ta ilan edilen “mücadele” takviminin uygulanmasının önemine işaret ederek, “22 Şubat’ta planlanan ‘genel eylemden’ vazgeçmek ‘saatlik bildiri okuma’ eylemine dönüştürmek, umudunu bu mücadeleye bağlamış olan çalışanlar ve işsizlere yapılacak en büyük kötülüktür. Daha da vahimi iktidar partisi, emek hareketi, çalışanlar ve örgütlerine karşı çok daha pervasız, acımasız ve vurdumduymaz olacaktır” denildi.

Açıklamanın sonunda konfederasyon başkanlarının, en azından Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu’nun bu kararın bedelini ödemek zorunda kalacağı söylendi.
(soL - Haber Merkezi)