MNG Kargo’da işçi kıyımı

İşçi kıyımı Yurtiçi Kargo'dan sonra MNG Kargo ile devam ediyor. Anayasal hakkını kullanarak Nakliyat-İş Sendikası'na üye olan 10 MNG Kargo işçisi işten atıldı.

Kargo-lojistik işletmelerinde DİSK’e bağlı Nakliyat-İş’in “Daha insanca yaşayabilecek bir ücret ve insan onuruna yaraşır çalışma koşulları için örgütlen sendikalı ol Nakliyat-İş’e üye ol” kampanyası devam ediyor.

Direnişteki Yurtiçi Kargo işçilerinin yanı sıra MNG Kargo işçileri de örgütlenme ve toplu iş sözleşmesi hakkına sahip çıktı. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere MNG/Fedex Kargo işçileri Nakliyat-İş Sendikası’na üye olmaya başladı. Ancak Anayasal hakkını kullanarak sendikaya üye olan 10 MNG Kargo işçisi iş daralması bahanesiyle işten çıkarıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Nakliyat-İş Sendikası, MNG Kargo işçilerinin Marmara Aktarma Merkezi önünde işine, ekmeğine, Anayasal hakkına ve onuruna sahip çıkarak direnişe başlayacaklarını ilan etti.

İstanbul’da Marmara Aktarma Merkezi ve şubelerden Nakliyat-İş üyesi 10 işçinin işten çıkarıldığını duyuran Nakliyat-İş, 28 Mart 2013 Perşembe günü bu haksızlığa ve hukuksuzluğa dur demek için kitlesel basın açıklaması yapılacağını açıkladı.

Nakliyat-İş, DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu tarafından yapılacak basın açıklamasına emekten yana tüm kamuoyuna katılma çağrısında bulundu.

Basın Açıklamasının Yapılacağı
Yer: MNG Kargo Marmara Aktarma Bölge Müdürlüğü Önü Ferhatpaşa Mah. Ferhatpaşa Cad. No:142 Ataşehir/İstanbul
(YETPA’dan sonra ışıklardan sola Orman Yoluna dönüldükten sonra 3 km ileride)

Tarih: 28 Mart 2013 Perşembe

Saat : 11:00

(soL- Haber Merkezi)