Mevsimlik işçilere terörist muamelesi

Fındık hasatında çalışmak için gelen Güneydoğulu işçilere terörist olabilecekleri gerekçesiyle, Ordu'da konaklama izni verilmiyor.

soL (HABER MERKEZİ) Mevsimlik Kürt işçilerin terörist olabilecekleri gerekçesiyle Ordu'da konaklamalarını istemeyen Vali Ali Kaban, kent girişlerinde polise 24 saat nöbet tutturuyor. Ordu girişlerinde durdurulan işçilere çadır kurma izni bile verilmediği için, işçiler ve aileleri taş zeminde uyumak zorunda kalıyorlar.

İlk olarak dönemin Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu'nun uyguladığı kente giriş yasağı, daha sonra işçilere konaklayacakları bir alan tahsis edilerek kaldırılmıştı. Ancak, eski başbakanlık danışmanı Ali Kaban vali olduktan sonra aynı yasağı tekrar gündeme getirdi. İşçilerin konaklama yeri olan Melet ırmağı geçişine, Kaban'ın emriyle yerleştirilen çevik kuvvet işçilerin alanda çadır kurmalarına izin vermiyor. Konaklamak zorunda olan işçiler ve aileleri geceyi açık havada, bazen yağmur altında geçirebiliyorlar. Üstelik işçiler terörist muamelesi yapılarak taciz ediliyorlar.

Ordu'da diğer tüm bölgelerden çok daha yoğun bir eziyet ve güvensizlikle karşılaştıklarını ifade eden işçiler, bu ülkenin vatandaşı olduklarını, terörist olmadıklarını hatırlatarak, tepkilerini dile getiriyolar.