Metal işçilerinden oturma eylemi

Uyuşmazlık zaptı tuttuğu MESS’in, Türk-Metal’e verdiği yüzde 5.35 oranındaki zam teklifini kabul etmeyen Birleşik Metal-İş Sendikası'nın BEKAERT’teki üyeleri oturma eylemi yaptı.

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’nın Kocaeli Şubesi üyeleri, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal arasında imzalanan ve yüzde 5.35 zammı içeren sözleşmeye olan tepkilerini, BEKAERT fabrikasında vardiya çıkışı oturma eylemiyle sürdürdü.

Greve hazırlar
MESS ile süren grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde 9 Kasım'da uyuşmazlık zaptı tutan Birleşik Metal-İş Sendikası, Türk-Metal Sendikası’nın imza attığı yüzde 5.35 zam teklifini reddeden eylemlerini sürdürüyor. MESS’in ağır koşullarda çalışan metal işçilerinin kazanılmış haklarını yok etmek istediğini savunan Birleşik Metal-İş Sendikası’nın Kocaeli Şubesi’ne üye işçiler, BEKAERT Fabrikası’nda vardiya giriş ve çıkışlarında yürüyüş ve oturma eylemi yapıyor. MESS ve BEKAERT işverenini, talepleri ve kazanılmış haklarına dokunmamaları için uyaran işçiler, taleplerin karşılanmaması halinde greve hazır olduklarını da belirtiyor.

(soL - Kocaeli)