Mersin'de Kürt işçilere saldırı

Mersin'in Tepeköy Beldesi'nde şeftali toplama işinde çalışan çoğu kadın 150 işçi Kürt olmaları nedeniyle saldırıya uğradı.

soL (HABER MERKEZİ) Tepeköy Beldesi'nde 1 Eylül 2008 günü meydana gelen saldırının ardından, dün işçilerin yaşadığı mahallede İnsan Hakları Derneği öncülüğünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Sendika ve partilerin de katıldığı basın açıklamasını İHD Mersin Şube Başkanı Mehmet Söylemez okurken, Söylemez, özellikle Kürt işçilerinin çatışmalı ortamdan kaçıp köyünü, mülkünü arazisini terk ederek yerleştikleri şehirlerde sürekli milliyetçi saldırılara maruz kaldıklarını belirtti.

Söylemez, Doğu ve Güneydoğudan göç ederek Mersin'in Çilek mahallesine yerleşen Kürt işçilerin temel yaşamsal ihtiyaçlarını tarım işçiliği ile giderdiklerini ifade ederken, çalışma koşullarının kötülüğünün yanı sıra "şovenist" saldırılara da maruz kaldıklarının altını çizdi.

İşçiler haklarını talep etmişti
Söylemez, Tepeköy'de yaşanan olayın, şeftali toplamak için anlaşılan, kadınlar için 25 YTL, erkekler için 35 YTL olan gündelik ücrete, iş bitiminde işveren tarafından uyulmaması üzerine çıkan tartışmayla başladığını söyledi.

Ardından tüm beldeye yayılan "PKK'liler köyümüzü bastı" sözleriyle birden bire tüm belde halkının Kürt işçilere sopalarla, taşlarla saldırıp linç girişiminde bulunduğunu kaydeden Söylemez, güvenlik görevlilerine haber verilmesine rağmen herhangi bir girişimde bulunulmadığını da sözlerine ekledi.