Mersin Üniversitesi'nden YÖK'e ihtar

Mersin Üniversitesi'nde öğrenciler YÖK ve gerici AKP'yi protesto ettiler.

Mersin Üniversitesi'nde 6 Kasım'da AKP'ye ve YÖK'e karşı üniversite öğrencileri eylem yaptı. Eylemde TKP'li Öğrenciler, Gençlik Muhalefeti, Emek Gençliği başta olmak üzere birçok üniversite öğrencisi gericiliğe, sermayeye teslim olmayacaklarını gösterdi.

Eylemde yapılan basın açıklamasında bilimden, aydınlanmadan yana olan ilerici hocaların idari soruşturmalarla, baskılarla karşılaştıkları gerici ve liberal kadrolarınsa hızla yükselmekte olduğu vurgulandı. Mersin Üniversitesi'nde barınma sorunu olan binlerce öğrencinin ihtiyaçlarını karşılamak yerine olimpik yüzme havuzu ve yeni binalar için büyük bütçeler ayrıldığı böylece yoksul öğrencilerin cemaatlerin kucağına terkedildiği belirtildi.

"AKP üniversitelerin suskunluğundan güç almaktadır. Üniversitelerde bugüne kadar gericiliğin, paralı eğitimin karşısına dikilen, üniversitelerini sahipsiz bırakmayan öğrenciler bundan sonra da bilimden aydınlanmacı değerlerden aldıkları güçle dilkilecektir AKP'nin karşısına. AKP güçlüdür fakat gençliğin kararlılığı ve iradesiyle baş edecek kadart güçlü değildir" sözleriyle basın açıklaması sona erdi. Alkış ve sloganların ardından öğrenciler dağıldı.

(soL-Mersin)