Mersin Limanı'nda iş bırakma eylemi

Liman işçileri, maaşlarını zamanında alamadıkları ve altı ayda bir maaşlarına yapılması gereken zammın da yapılmadığını ileri sürerek eylem yaptı.

soL (Adana) Mersin Limanı A Kapısı önünde bir araya gelen ve bir taşeron firmasına bağlı oldukları belirtilen işçiler, burada liman yönetimi aleyhine sloganlar atarak talep ve isteklerini dile getirdi.

Maaşlarının zamanında ödenmediğini ileri süren işçiler, altı ayda bir maaşlarına yansıtılması gereken zammın da yapılmadığını iddia etti. Maaşlarıyla ilgili sorunların yanında ulaşım konusunda da sıkıntı yaşadıklarını, bu noktada da servis imkânlarından yeterli düzeyde yararlanamadıklarını söyleyen işçiler, yaşanılan sorunların kısa sürede çözülmesini istedi.

"Özelleştirme sürecinde de aynı sorunları yaşadık"
Boş vaatler dinlemek istemediklerini, aksine çözüm yolunda somut adımlar atılmasını beklediklerini ifade eden işçiler, limanın özelleştirilme süreci öncesinde bu gibi sorunlarla daha önce karşılaşmadıklarını dile getirdi.

Taşerona çalışıyorlar
Öte yandan, Doğu Akdeniz'in en önemli limanlarından biri olan Mersin Limanı, Türkiye'nin ithalat, ihracat ve transit ticaretinde önemli bir paya sahip. Özelleştirme süreciyle birlikte PSA-Akfen Ortak Girişim Grubu'na 36 yıllığına devredilen liman bugün, Mersin İnternational Port (MIP) adı altında faaliyetlerini sürdürüyor. Limanda taşeron firmalara bağlı 130 işçinin çalıştığı belirtildi.