Meclis'te gece yarısı TMMOB operasyonu!

AKP Meclis'te son anda torba kanuna meslek odalarının vize ve onay yetkilerini kaldıracak bir önerge verdi. Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ni devreden çıkarmak ve Gezi'nin intikamını almak için gece yarısı operasyonu yapıldı.

AKP İmar Kanunu 8. maddeye meslek odalarının vize ve onay yetkisini kaldıran ekleme için oylama yaptı ve oy çokluğuyla kabul etti. TMMOB'yi fiilen bitirecek adım atılıyor.

Pazartesi günü birçok yöneticisinin gözaltına alındığı, Gezi direnişi boyunca sık sık bağlı Odalarının basıldığı TMMOB, bu kez bir gece operasyonu ile yasa ile teslim alınıyor. AKP, uzun süredir gündeminde olan TMMOB yasasını değiştirerek intikamını yani Gezi parkı rövanşını almaya çalışıyor.

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, Twitter'dan, "AKP kendisine siyasi rakip gördüğü TMMOB gibi meslek örgütlerini fiilen kapatmak için korsan önerge verdi. TMMOB'a yapılan darbeyi engelleyemezsek bütün meslek örgütleri tek tek kapatılacak..." yazdı. TMMOB'un yetkisini kaldıran eklemeler ise oy çokluğuyla kabul edildi.

Haber duyulduğu andan itibaren özellikle sosyal medya üzerinden büyük tepki gösterildi. #TMMOBaDokunma etiketi, Çarşamba gece 01:00 itibariyle Türkiye TT sıralamasında ilk sıraya yükselmiş durumda.