Meclise yürümek isteyen işçilere polis saldırısı!

Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nı meclis önünde protesto etmek isteyen DİSK ve Sendikal Güç Birliği Platformu üyelerine polisten sert müdahale.

Güncelleme: 14:15
AKP'nin talimatıyla polisin sert müdahalesine maruz kalan 3 işçi yaralanırken, eylemin ardından bir açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, yasaya karşı eylemlerinin süreceğini söyledi.

Güncelleme: 13:50
Polisin saldırısına rağmen dağılmayan işçiler Akay Kavşağı önünde oturma eylemine başladılar.

İşçilerin Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nın yanı sıra AKP'nin Suriye politikasına da tepki gösterdikleri görülmekte. İşçiler "Tayyip oğlunu askere gönder", "Katil ABD işbirlikçi AKP", "Savaşa hayır" gibi sloganlarla tepkilerini ortaya koydular.

Bu arada eylem için sabah Türk İş binası önünde toplanan Sendikal Güç Birliği Platformu Türk İş'e tepki gösterdi. Bina önünde "Türk-İş uyuma işçine sahip çık", "Kumlu istifa", "suskun Türk iş istemiyoruz" sloganları atıldı.


Güncelleme: 13.45
Meclis'in hemen karşısındaki Akay kavşağında toplanan işçiler, polisin biber gazlı müdahalesini protesto ediyor.


Güncelleme: 13.23
Polis ekipleri müdahalenin ardından rahatsızlık geçiren işçiler için gelen ambulansların geçişine izin vermiyor.


AKP'nin işçi düşmanı Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nı protesto eden DİSK üyelerine polis sert müdahalede bulundu. İşçiler eylemlerini sürdürmekte kararlı.

Mecliste görüşmeleri süren yasa tasarısını protesto etmek için meclise yürümek isteyen işçiler önce polis barikatıyla durdurulurken ardından da 3 kez biber gazlı müdahaleye uğradılar. İşçilerin kararlı bekleyişi sürüyor.

İşçilerin eylemine destek olmak için yürüyüşe katılan CHP Milletvekili Musa Çam, yapılan biber gazlı müdahaleden etkilenen isimler arasındaydı.

(soL - Haber Merkezi)