Marmara'da öğrencilere saldırı

Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi'nde ülkücülerin saldırısı göz göre göre geldi. Son birkaç haftadır öğrencilere yönelik saldırılarını yoğunlaştıran ülkücüler bu kez de 1 Mayıs afişi asan öğrencilere saldırdılar.

Bugün Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi'nde 1 Mayıs afişi asan öğrencilere önce sözlü saldırıda bulunan faşister, daha sonra afiş asan öğrencilere saldırdılar. Saldırıda yaralanan 3 öğrencinin tedavisi sürüyor.

Görgü tanıklarının ifadesine göre Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencileri 1 Mayıs afişi asmak için sınıfları dolaştıkları sırada, faşistlerin küfürlü saldırısına maruz kaldılar. Faşistlerin bu kışkırtıcı girişimleri üzerine Özel Güvenlik Birimi'ne durumu bildiren öğrenciler, "Biliyoruz" yanıtı aldılar. Can güvenliklerinin olmadığını fark eden öğrenciler, okuldan toplu halde çıkarak otobüslere bindiler. Bir grup faşist öğrencileri, otobüslerin içine kadar takip etti, öğrenciler otobüslerden inince bu kez de durakta bekleyen faşistlerin saldırısına uğradılar.

Saldırı sonrası kaçan faşistler yerleşkenin içine girerken, özel güvenliğin bu kişilere engel olmadığı görüldü.

Saldırı sonucu 3 TKP'li öğrenci yaralandı. Öğrencilerden birinin kaburgasında ciddi yaralanma olduğu bildirildi.
(soL-Haber Merkezi)