Maltepeliler kontrgerillaya karşı yürüdü

Aralarında ÖDP, TKP, EMEP ve Eğitim-Sen 5.Şube'nin de bulunduğu çeşitli siyasi örgütler Güngören'deki bombalama olaylarına dair bir basın açıklaması yaptı.

soL (HABER MERKEZİ) Cumartesi günü akşam saatlerinde Maltepe Beşçeşmeler Durağı'nda bir araya gelen Maltepeliler, "Katil ABD, işbirlikçi AKP", "yaşasın halkların kardeşliği" ve "AKP'den hesabı emekçiler soracak" sloganları ve alkışlarla Maltepe Meydanı'na kadar yürüdüler.

Maltepe Meydanı'nda toplanan ve aralarında Eğitim-Sen 5 Nolu Şube, Küçükyalı Karayolları İşçileri, DTP, EMEP, ÖDP, TKP, Sosyalist Parti Girişimi, Gülsuyu Gülensu Mahallesi Derneği, Başıbüyük Mahallesi Derneği, Beşçeşmeler Kültür ve Sanat Derneği temsilcilerinin de bulunduğu Maltepelilere hitaben bir konuşma yapan platform sözcüsü, "biz bunları tanıyoruz, Maraş'tan, Çorum'dan, Sivas'tan, Gazi Mahallesi'nden tanıyoruz. 1 Mayıs meydanlarından tanıyoruz. Bu 'iyi çocukları' Şemdinli'den tanıyoruz" dedi.

Bugüne kadar hakim sınıfların, düzenin devamı için bu tür yöntemleri kullandığına değinilen açıklama, Maltepe Demokrasi Platformu adına yapılan basın açıklamasının okunmasıyla devam etti.

Güngören'de 27 Temmuzda meydana gelen bombalı saldırının protesto edildiği ve katliamın hedefinin Türkiye'de yaşayan halkların arasında kaos ortamının yaratılması amacını güttüğü söylendi. Kan, şiddet ve çatışma ortamı, ırkçılık ve şovenizmden beslenen güçlerin hedef şaşırtmaya ve devleti aklamaya giriştiğinden bahsedilen açıklamada, AKP, CHP ve MHP'nin bunu her olayda yinelediğinin altı çizildi.

Mersin'de bayrak provokasyonu, Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanması, Danıştay'a saldırı, Diyarbakır Bağlar Mahallesi bombalaması ve benzeri birçok olayda iktidarın ve diğer güçlerin benzer açıklamalar yaptığına değinilen metinde, AKP'nin suçluları bulmak konusunda sorumlu olduğu ve bir an önce katillerin yakalanması için girişimde bulunması gerektiği belirtildi. Basın açıklaması atılan sloganlarla sona erdi.