Maltepe Süreyyapaşa Hastanesi'nde direniş onuncu gününde

Maltepe Süreyyapaşa Hastanesi'ndeki direnişin onuncu gününde, çeşitli siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin desteğiyle basın açıklaması gerçekleştirildi.

Süreyyapaşa Hastanesinde yenilenen ihale sonucunda yeni taşeron Avira Gıda ve Kiralama San. Tic. Ltd.Şti. oldu. Firma öceden hastanede çalışmakta olan işçileri yeniden işe almak için önceki tüm haklarını aldıklarına dair ibraname imzalatmaya çalıştı ve imzalamayı reddeden üç işçiyi işten attı. Devrimci Sağlık İş üyesi bu işçiler, kendilerine destek veren işçilerle birlikte on gündür direnişlerini sürdürüyor.

Direnişin onuncu gününde işçiler kendilerini desteklemeye gelen Devrimci Sağlık İş Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, CHP Milletvekili Mahmut Tanal ile Halkevleri, UİBDER'li ve TKP'li işçilerin desteğiyle bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yapılan konuşmalarda uygulamanın mevcut yasalara aykırılığının altı çizildi, daha önce benzer davalarda elde edilen kazanımlar aktarıldı ve Süreyyapaşada da işçilerin kazanımla çıkacağının kesin olduğu mücadeleye sonuna kadar destek verileceği belirtildi.

(soL - Haber Merkezi)