Maltepe Belediyesi taşeron işçilerinin yürüyüşü İzmit'e ulaştı

Maltepe Belediyesi'nce iş akitleri feshedildiği için direnişte olan taşeron işçiler, başlattıkları Ankara yürüyüşünde İzmit'e ulaştı. İzmit'te yapılan basın açıklamasında işçiler özelleştirmeleri kınayan bir basın açıklaması yaptı.

Direnişçi Maltepe Taşeron Belediye İşçileri başlattıkları Ankara yürüyüşü kapsamında bugün İzmit'teydi.

İzmit'e ulaşan Maltepe Belediyesi taşeron işçilerini, DİSK'e bağlı Devrimci Sağlık-İş Sendikası, KESK Şubeler Platformu üyesi sendikalar, TKP, EMEP, ÖDP, BDP, SDP Sosyalistlerin Meclisi, HDK, Halkevleri, Sosyalist Gelecek Parti Girişimi, DGH üyelerince karşılandı.

''İşimiz, aşımız, alınterimiz için Ankara'ya yürüyoruz'' pankartı arkasında toplanan grup, ''kar, bora fırtına, bekle bizi Ankara'', ''İşçilerin birliği sermayeyi yenecek'', ''Mustafa Zengin, işçiler fakir'', ''Kahrolsun ücretli kölelik düzeni'' ve ''zafer direnen işçilerin olacak'' sloganlarıyla Sabri Yalım Parkı'na kadar yürüdü.

Bölgesel süreçlere değineceğiz
Direnişçi işçiler adına basın açıklaması yapan Alper Ekici, Maltepe Belediyesi önünde yakmış oldukları direniş ateşinin sadece kendi sorunlarını dile getirmekle kalmayıp, bütün taşeron işçilerin taleplerini ve sorunlarını ortaya koyduğunu söyledi. ''Taşeronlaşmaya, sendikasızlaştırmaya karşı, işimiz için, aşımız için, alınterimiz için Ankara'ya yürüyoruz'' diyen Ekici, şunları kaydetti: ''Özelleştirme saldırılarının en çok etkilediği bir şehirdeyiz. Sermayeye peşkeş çekilmek için zarar eder hale getirildikten sonra ya satılan ya da kapatılan KİT'ler dolayısıyla birçok işçi ve ailesinin mağdur olduğunu hatırlıyoruz. Bugün, özelleştirme saldırıları hız kesmeden sürüyor. Devlete ait, kamu adına çalışan her şey satılıyor. Çünkü, patronların gözünü bu karlı yatırımlara çevirmiş, devasa karlar yaratan bu kurumların özelleştirilmelerini beklemektedir. Kurumların hepsinin zarar ettiği söylenip, işçileri suçlayan açıklamalarla satışlara kılıf yaratılmıştır. Ama, bizler biliyoruz ki, zarar açıklamalarıyla satılan şirketler daha bir yıl geçmeden devasa rakamlara ulaşan karlar yaratmıştır, yaratmaya devam etmektedir. SEKA'dan TEKEL'e, Türk Telekom'dan TÜPRAŞ'a kadar özelleştirme saldırısı hız kesmeden sürmektedir. Şimdi, sırada elektrik dağıtım şirketleri ve otoyollar var. Her özelleştirme ile biz işçi ve emekçiler biraz daha yoksullaşıyoruz.''

Son eylemimiz olmayacak
Kendi alınteri ve hakları için çıktıkları yolda tüm insanlığın eşitlik ve özgürlük taleplerini taşımaya başladıklarını da vurgulayan Ekici, şöyle devam etti: ''Bir kez daha haykırıyoruz, kadınlara yönelik şiddet, gençlerin geleceksizliği, çevre kirliliği, özelleştirme saldırısı, sendikal örgütlülüğe yapılan saldırılar gibi nice sorunun çözümü, işçilerin birlikte omuzlayacağı mücadeleyle çözülür. Biz, bu bilinçle mücadelemizi örüyoruz. Ankara yürüyüşümüz, tek başına Maltepe Taşeron Belediye İşçilerinin değil, tüm mücadele eden işçilerin eylemidir. Ankara yürüyüşü, taşeronluk sisteminin tartışılması ve Meclis'in gündemine taşınmasını sağlayacak sembolik bir eylemdir, son eylemimiz de olmayacak. Direniş, bizim için yeni başlamaktadır. Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, haklı olan taleplerimizi karşılayana kadar direnişimiz devam edecektir. Haklı davamızda bizlere destek veren siyasi partilere, sendikalara, meslek odalarına, ilerici ve devrimci kurumlara, yerel ve yaygın basının emekçilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz.'' Geceyi İzmit'te konaklayarak geçiren işçiler, sabah Adapazarı'na doğru yola çıkacak.

(soL-Kocaeli)