Madende göçük: 1 ölü

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesindeki özel bir şirkete ait mermer ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi öldü, 2 işçi yaralandı. Maden ocağı sahipleri tarafından ise hiçbir açıklama yapılmadı.

soL (YOZGAT) Boğazlıyan'a bağlı Uzunlu beldesinde meydana gelen kazada göçük altında kalan 3 işçiden Bayram Yılmaz (27) ve Hüseyin Ceylan (25) Çandır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şenol Yılmaz (34) ise hayatını kaybetti. Olay yerinde incelemelerde bulunan Boğazlıyan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, daha sonra, yaralıları hastanede ziyaret etti.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirten Kakillioğlu, "Büyük ihtimalle büyük toprak yığını veya taş kütlesinin düşmesi sonucunda galeri girişinde göçük meydana gelmiş. Göçük sonucunda 2 işçi kurtarıldı, 1 işçi ise hayatını kaybetti" dedi.

Çandır Devlet Hastanesi yetkilileri, yaralılardan Hüseyin Ceylan'a ilk müdahalede bulunduklarını ve daha sonra Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk ettiklerini bildirdiler. Yetkililer, Bayram Yılmaz'ın tedavisinin sürdürüldüğünü, hayati tehlikesi bulunmadığını söylediler. Hüseyin Ceylan'ın ise sağlık durumu ciddiyetini korumaya devam ediyor.