Maaşını isteyen işçilere saldırı

Kocaeli'de İSAS fabrikasında 14 işçi birikmiş alacaklarını istedikleri için önce patronun küfürlü saldırısına uğradı, daha sonra işten çıkarıldı.

soL (Kocaeli) Bir yıldır biriken maaş alacaklarını isteyen bir grup işçi önce ücretsiz izne çıkarıldı, fabrikaya gelen basın mensuplarıyla görüşen işçiler patronun küfürlü saldırısına uğradı ve ardından işten çıkarıldı.

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde bağlı Kullar beldesinde bulunan İSAS Basınçlı Kapılar ve Isı Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ne ait işyerinde yaklaşık bir yıldır düzenli maaş alamayan işçilerden 14'ü, birikmiş alacaklarını isteyince, işveren Emel Arslan Hastekin'in tepkisiyle karşılaştı.

Önce ücretsiz izin
İşyeri sahibi Emel Arslan Hastekin, birikmiş alacaklarını isteyen Nevzat Akbaba, İsmail Aktaş, Yılmaz Demirkol, Kazım Erdinç, İskender Bulut, Barış Kara, Şaban Coşkun, Salih Tekdemir, Uğur Çetin, Uğur Tekdemir, Eyüp Karaduman, Sinan Demirkal, Özkan Pembe ve İbrahim İnal'a 15 gün ücretsiz izne çıkartıldıklarını tebliğ etti.

İşverenden küfür
Bunun üzerine işverenle tartışan işçiler, bayram öncesinde zor durumda kaldıklarını söyleyerek, işverenden para istedi. İşverenin tepkisiyle karşılayan işçiler, fabrikaya basın mensuplarını çağırdı. Olay yerine gelen basın mensupları işçilerle görüşme halindeyken, işveren hem basın mensuplarına, hem de işçilere küfür yağdırdı.

Basın mensuplarını göstererek, "Kim çağırdı bu o... çocuklarını" ifadesini kullanan Hastekin, işçilere dönerek, "Bunu siz istediniz. Hepiniz de işten atıldınız. Defolun gidin buradan. Hepiniz o... çocuğusunuz" diye hakaret etti. Bunun üzerine fabrikayı terk eden işçiler, avukata giderek işverenleri hakkında suç duyurusunda bulunup dava açtı.

4'er bin YTL alacak
İşyerinde, radyasyonlu ortamda çalıştıklarını ifade eden işçiler, fabrikanın, civarda oturan vatandaşların da sağlığını tehdit ettiğini de öne sürdü. Hakarete uğradıkları için de üzgün olduklarını ifade edip, haklarını sonuna kadar arayacaklarını da belirten işçilerin, ortalama 4'er bin YTL alacağı bulunuyor.