"LSG Sky Chefs"ten işçilere baskı

Tek-Gıda İş Sendikası Genel Sekreteri Mecit Amaç, uçak yolcuları için yemek hazırlayan LSG Sky Chefs şirketinde çalışan sendikalı işçilerin, iş akitlerinin feshedildiğini ve işçilere baskı uygulandığını açıkladı.

soL (HABER MERKEZİ) ÇAYKUR'dan sonra, uçak firmalarına yemek hizmeti veren LSG Sky Chefs şirketi de Tek Gıda İş Sendikası üyesi işçilere sendika değiştirme baskısı yaptığı ve işten çıkarmalarda bulunduğu iddialarıyla gündeme geldi.

Tek-Gıda İş Sendikası Genel Sekreteri Mecit Amaç, Antalya Havalimanı'nda işçilerle birlikte düzenlediği basın toplantısında, Tek-Gıda İş Sendikası'nın örgütlenerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına toplu iş sözleşmesi için yetki başvurusu yaptığı LSG Sky Chefs işçilerinin, işverenin baskılarına maruz kaldığını belirtti.

Amaç, Lufthansa ile de ortaklığı bulunan LSG Sky Chefs firmasının, sendikaya üye olan işçilerin anayasal haklarını tanınmadığını ve baskılarını yoğunlaştırdıklarını söyledi. Amaç, Sendikalaşma haklarını kullanarak, Tek-Gıda-İş'te eörgütlenmiş bulunan işçilerin, sadece 'sendikaya üye oldu' diye haksız yere işten çıkarıldığına değindi. Amaç, işverenin mutabakatını almış gibi gösteren, iş akdi feshi sözleşmesi imzalatmak için baskılar yaptığını dile getirdi.

Sendika ve işçiler adına LSG Sky Chefs'ı uyardı
Amaç, konuşmasında Tek-Gıda İş Sendikası'nın ve LSG Sky Chefs işçilerinin, sendikal hak ve özgürlüklerine yöneltilen saldırılara boyun eğmeyeceklerini vurgularken, işverenin hukuk oyunlarına alet olmayacaklarını belirtti. Amaç, LSG Sky Chefs işverenini uyarark, "bilmelidir ki sendikal örgütlenme hakkımız satılık değildir. İşçi sınıfının uzun ve kanlı mücadelelerle elde ettiği sendikal hakları artık evrensel hukuk normu haline gelmiştir" dedi.