"Kulüplerimize de göz diktiler"

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri klüp odalarının yer gösterilmeden boşaltılması ve okul yönetiminin kulüpleri yok sayan tutumuna karşı bir protesto eylemi yaptılar.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrenci kulüpleri bugün öğle saatlerinde kulüp odalarının yer gösterilmeden boşaltılmak istenmesi ve okul yönetiminin öğrenci kulüplerini yok sayan tutumunu protesto etmek için bir eylem düzenledi.

Yemekhane önünde toplanan öğrenciler gitarları, davulları ve düdükleri ile yemekhaneyi gezip tüm öğrencileri kulüplere sahip çıkmak için dekanlığın önünde yapacakları uyarı eylemine davet ettiler. Buradaki öğrencilerden alkışlı destek alan ve sayılarını arttıran yüzü aşkın öğrenci dekanlığın önüne kadar "Öğrenci kulüpleri kapatılamaz, tıpçılar asosyal olmayacak" sloganları eşliğinde yürüdü.

Dekanlığın önünde "Öğrenciler burada, dekanlık nerede" sloganları ile oturma eylemine geçildi. Sırayla farklı kulüplerden temsilcilerin ayağa kalkarak sorunlarını ve taleplerini dile getirdiği oturma eyleminde öğrenciler, bunun bir uyarı eylemi olduğu ve talepleri yerine getirilmezse devamının geleceği söylediler. Yıllar önce depo olan odaların öğrencilerin mücadelesi ve emeğiyle kulüp odası haline getirildiğini anlatan öğrenciler buna el uzatmaya kimsenin hakkı olmadığını belirttiler.

Öğrenciler daha sonra her kulüpten birer temsilci ile dekan yardımcısıyla görüşmeyi talep ettiler. Öğrenci temsilcilerinin yarım saat süren görüşmesinde dışarıda bekleyen arkadaşları ıslıklar ve sloganlarla oturma eylemine devam ettiler. Öğrenci kulüplerinin boş ve kullanılabilir bir oda gösterilmeden boşaltılamayacağı, okuldan kulüpler için ayrılan ödenekten yararlanmalarının sağlanacağı, kısıtlı kulüp çalışma saatlerinin uzatılacağı, yapılacak etkinliklerden önce aşmaları gereken uzun prosedürlerin azaltılacağı ve dekanlıkla taleplerini dile getirebilecekleri aylık periyotlu toplantılar yapma konularında güvence alan kulüp temsilcileri arkadaşlarının yanına dönerek bu kararları açıkladılar. Eylem alkışlarla sona erdi.