KTÜ'de "Üç Fidan" anması

12 Eylül darbesinin ardından KTÜ’de Denizlerle ilgili ilk defa bir etkinlik yapıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencileri 38 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı andı. Yapılan etkinlik 12 Eylül darbesinin ardından KTÜ'de Denizlerle ilgili yapılan ilk etkinlikti.

68 Kuşağının devrimci önderlerinden Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 1972'deki idamlarının ardından 38 yıl geçti. Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde gençler Denizleri anmak için birçok etkinlik düzenlerken çok anlamlı bir etkinlikte dün KTÜ'de gerçekleşti. Bu anma 12 Eylül darbesinin ardından KTÜ'de Denizlerle ilgili yapılan ilk etkinlikti.

KTÜ Atatürk Kültür Merkezi önündeki açık anfide yapılan etkinlikte yapılan açılış konuşmasının ardından gençler Denizler için şiirler okuyup türküler söylediler. Daha sonra Emre Kumdereli öğrenciler adına yapılan basın açıklamasını okudu. Kumdereli, 68 döneminde Denizlerin bu ülkede yükseltikleri bağımsızlık ve ilericilik mücadelesinin şimdi kendi ellerinde olduğunu, Denizlere sahip çıkmanın, Denizleri anmanın, mücadelelerini de sahiplenmekten geçeceğini vurguladı.

Öğrencilerin yoğun ilgi ve katılımıyla gerçekleşen etkinlik basın açıklaması metninin okunmasıyla son buldu.
(soL-Trabzon)