KOÜ Grevi 170. gününde

soL (KOCAELİ) Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) kantin ve yemekhanelerinde çalışan ve grevde. 170 günü geride bırakan DİSK'e bağlı OLEYİS'in üyelerine destek giderek artıyor.

OLEYİS'in grevdeki işçilerini ziyaret eden Kocaeli 15-16 Haziran Anma Etkinlikleri Yürütme Kurulu, sendika, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerin üyeleri, işçi sınıfına destek vermeyi sürdüreceklerini açıkladı. Yurtsever Cephe İşçi Birliği adına konuşan Barbaros Tantan, sınıf mücadelesindeki desteğin sonuna kadar devam edeceğini belirterek, ''Kocaeli Üniversitesi Grevi'ni, 15-16 Haziran mücadelesinin devamı sayıyoruz. Üniversite işvereni Rektör, çalışanların hakkını vermekten kaçamaz. Kenti yöneten Vali ise sadece işverenin değil işçilerin hakkını da korumak zorundadır. Grev kırıcılığı girişimlerinden artık kaçınılmalıdır'' dedi.

KESK Şubeler Platformu adına konuşan dönem sözcüsü ve BES Şube Başkanı Akın Şişman da, üniversite grevinin haklı taleplere dayandığına işaret ederek, ''Herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Sınıf mücadelesi verenlerin yanında hep var olacağız. Toplu saldırıya, dayanışmayla toplu biçimde karşı koyacağız'' diye konuştu. Konuşmalar sonrası ''OLEYİS işçisi yalnız değildir, üniversite grevi onurumuzdur, Yaşasın sınıf dayanışması, Yaşasın işçi öğrenci dayanışması'' sloganları atıldı. Bazı üniversite öğretim üyelerinin de destek verdiği eylem, Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelenler tarafından da ilgi ve destekle izlendi.