Konfederasyon Başkanları: Köle Yasası veto edilmeli

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu ve DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ile görüştü.

soL (HABER MERKEZİ) Konfederasyon Başkanları, "özel istihdam bürolarına ilişkin yasaya ilişkin kaygılarını" anlatarak Gül'den yasayı veto etmesini talep ettiler.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, "görüşmelerinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin de gündeme geldiğini, Cumhurbaşkanı Gül'ün konunun sağduyu içerisinde çözülmesine dair görüşlerini ifade ettiğini" belirtti.

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu da Cumhurbaşkanı'na özel istihdam büroları ile ilgili kaygılarını içeren ve değişik uygulama örneklerini gösteren dosyalar takdim ettiklerini" söyleyerek "Özel istihdam bürolarının işçi kiralama yöntemine ilişkin bazı yetkilerle donatılmasının çalışma hayatında, endüstri ilişkilerinde yeni sorunlar yaratacağına, AB uygulamalarına denk düşmediğine ve gerekçelerini, uygulama sonuçlarını hiçbir şekilde paylaşmadığımıza" dikkat çekti.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise, özel istihdam bürolarına ilişkin yasayı "Kölelik düzenine doğru giden bir sistemin yasal alt yapısının düzeni" olarak niteledi. Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yasa Cumhurbaşkanı tarafından onaylanırsa bundan sonra büyük bir yoğunlukla artık kiralık bir sisteme doğru dönüşeceğini hem çalışanların, hem bundan sonra çalışacakların ciddi bir güvencesinin olmayacağı bir düzenlemeyi içermektedir. Bu yasa hem şimdiki çalışanları hem de bundan sonra çalışacakları ilgilendirdiği için Cumhurbaşkanı'ndan bu yasanın ortadan kaldırılması talebimizi ifade ettik."