Kocaeli'de kamyon şoförlerine polis müdahalesi

Kocaeli Suadiye'de Frito Lay adlı cips ürünleri imalatı yapan fabrikanın yöneticileri ile taşımacılık kooperatifi arasında bir süredir devam eden anlaşmazlık sonunda cips fabrikasına yürüyen işçilere polis biber gazları ve tazyikli su ile müdahale etti.

Cips ürünleri imalatı yapan fabrikanın yöneticileri ile taşımacılık kooperatifi arasında bir süredir devam eden anlaşmazlık sonucunda kamyon şoförleri ve aileleri fabrikaya yürürken polisin sert müdahalesine maruz kaldılar.

Suadiye bölgesinde yaklaşık 19 yıldır üretim yapan ve 700 kişinin çalıştığı fabrikada üretilen ürünlerin taşımacılığını yapan Suadiye Taşıyıcılar Kooperatifi (SUMOTAŞ) arasında bir süre önce fiyat anlaşmazlığı oldu. Fabrika yönetimi, kooperatifin çok yüksek rakamlarla mal taşıdığını iddia ederek, SUMOTAŞ ile sözleşmesini feshederek taşıma işini ihaleye çıkaracağını bildirdi. Bunun üzerine SUMOTAŞ üyelerinin geçtiğimiz günlerde fabrika önünde başlattıkları protesto eyleminin ardından fabrika çevresinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Kocaeli Valiliği'nde Vali Ercan Topaca başkanlığında taraflar arasında uzlaşma amaçlı toplantılar yapılmasına rağmen henüz bir sonuç alınamadı.

Kooperatif üyeleri Suadiye'den fabrikaya doğru yürüyüşe geçti. Slogan atarak fabrika önüne kadar yürüyen kalabalık, polis engeline takıldı. Fabrika önüne barikat kuran polis, kalabalığın içeriye girmesine izin vermedi.

Polis barikatını geçmek için yüklenen eylemcilere, polis biber gazı ile müdahale etti. Polisi, barikatı geçmek için yüklenen gruba çok sert müdahale etti. Biber gazı kullanan polis, grubu barikattan uzaklaştırdı.