Kocaeli'de işten çıkarmalar

Kocaeli'de aylardır maaşlarını alamadıkları için iş yavaşlatma eylemi yapan 59 metal işçisi işten atıldı. Aynı fabrikada çalışan 4 işçi ise maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle işten ayrıldı.

soL (HABER MERKEZİ) Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Santek Sanayi Ticaret AŞ yönetimi maaş alamadıkları gerekçesiyle iş yavaşlatma eylemi yapan 59 işçiyi işten çıkardı. Aynı fabrikada çalışan ve şirket tarafından işten çıkarılmayan 4 işçi ise maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle noter kanalıyla işten ayrıldı.

Çelik-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Bülent Tok, işçilerin üç ayı aşkın süredir maaşlarını alamamaları ile ilgili, sözkonusu fabrika yönetimi ile yapılan görüşmelerden olumlu sonuç alınamadığını ve bunun sonucunda 8 Haziran tarihinde iş yavaşlatma eylemine başladıklarını belirtti.

Tazminatsız şekilde işten çıkarılan 59 işçi ve noter kanalıyla işten ayrılan 4 işçi için hukuki süreci başlatacaklarını belirten Tok, işçilerin bu süreçten galip çıkıp fabrikaya dönmelerinin verilecek en güzel cevap olduğunu söyledi.