Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde telefonla işten çıkarma

Kocaeli Üniversitesi Hastanesinde çalışan ve Dev Sağlık-İş Sendikasına üye 5 taşeron işçi, hastane yönetimi tarafından telefonla aranarak işten çıkarıldıklarını öğrendiler

soL - Kocaeli

Dev Sağlık-İş Sendikası tarafından Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde taşeron işçilerle 28 Mayıs’ta yapılan bir günlük uyarı grevinin ardından hastane yönetimi sendikanın 5 işyeri temsilcisini işten çıkardı. Fiili toplu iş sözleşmesi, grev ve sendikal hakları için defalarca üniversite yönetimi ile görüşen sendika, taleplerinin yerine gelmemesi üzerine işçilerle birlikte grev kararı aldı. Bir günlük uyarı grevinde hiçbir müdahalede bulunmayan üniversite, eylemin üzerinden 4 gün sonra 5 işçiyi işten çıkardı.

Telefonla aradılar
Üniversite Hastanesi Yönetimi tarafından işten atılan işçilerin isimleri şöyle: Kardiyoloji Aritme bölümünden Gürol Gülsümoğlu, Kardiyoloji Yoğun Bakım Ünitesinden Çırabacak, Zemin kat görevlisi Selçuk Öztürk, kardiyoloji Anjiyo bölümünden Taner Göçer, Nefroloji bölümünden Erhan Koçak. Üniversite hastanesinde çalışan taşeron işçiler arkadaşlarının işten çıkartılmasına tepki gösterdi.

Hastane yönetiminin işten çıkartmaları işçileri telefondan arayarak bildirdiği öğrenildi.