Kıdem tazminatında sağlam durmalı

BES Genel Başkanı Osman Biçer, kıdem tazminatlarının kaldırılmasına karşı sendika konfederasyonlarının ortak hareket ederek sağlam durmalarını istedi.

soL (HABER MERKEZİ) KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Osman Biçer, kıdem tazminatlarının kaldırılmasına karşı, sendika konfederasyonlarının ortak hareket ederek sağlam durmalarını istedi.

Sendikanın 10. kuruluş yıldönümü nedeniyle Antalya'da yapılan kutlamaya katılan Biçer gazetecilere yaptığı açıklamada çalışanların haklarının yok edilmeye çalışıldığını, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın çıkarılmasının ardından kıdem tazminatlarının da kaldırılmak istendiğini belirtti. Biçer "Sermaye grupları tarafından hükümetten kaldırılması talep edilen kıdem tazminatları çalışanların en önemli haklarından biridir. Yeniden gündeme getirilmeye çalışılan kıdem tazminatlarının kaldırılması konusunda, sendika konfederasyonları ortak hareket etmeli ve sağlam durmalı" dedi.

Kamu Personel Reformu'nun da yakın zamanda yeniden gündeme getirileceğini ve bu tasarıyla iş sözleşmelerinin bir yıllık hale getireceğini söyleyen Biçer, tüm çalışanların ve sendikaların ortak bilinçle hareket ederek emek hakkını savunması gerektiğini kaydetti.

Kadro yetersizliği hasta etti
Büro emekçilerinin kamu kesiminde en düşük maaşı alan kesimlerden biri olduğuna değinen Osman Biçer, sendika üyelerinin görev yaptığı beş bakanlık ile çeşitli kurumlarda yeni kadro alımı ve istihdam imkanı sağlanması gerektiğini vurguladı. Biçer en önemli sorunlarının kadro yetersizliği nedeniyle iş yükü ve yoğunluğu olduğunu ifade ederek, iş yükünün büro çalışanlarında hastalıkları her geçen gün artırdığını söyledi. Biçer, "Büro iş kolunda çalışanların meslek hastalıkları ve yoğun stres nedeniyle antidepresan kullanımı giderek artıyor. Bel fıtığı, astım, göz rahatsızlıkları ve kalp krizi yoğun yaşanıyor. Geçen yıl 12 arkadaşımızı kalp krizi nedeniyle kaybettik" diye konuştu.