‘Kıdem tazminatına dokunan genel greve hazır olsun!’

Samsun’da Türk-İş 6. Bölge Temsilciliği üyeleri, kıdem tazminatı hakkına yönelik olarak başlatılan saldırıları önlemek ve uyarı yapmak amacıyla imza kampanyası başlattı.

soL (Samsun) Çalışanların kıdem tazminatlarının Sosyal Güvenlik Reformu kapsamında kaldırılmak istendiği yönündeki spekülasyonlar üzerine Samsun'da Türk-İş'e bağlı Tek Gıda-İş ile Metal-İş sendikaları Mecidiye Çarşısı'nda imza standı açtı.

"Kıdem Tazminatı Hakkımızdan Vazgeçmiyoruz" sloganıyla başlatılan ve 9 gün sürecek imza kampanyası, sendika üyelerine, emekçilere ve yurttaşlara açık olarak yürütülecek. Toplanan imzalar sendika genel merkezi ve Başbakanlığa gönderilecek.

Emekçilerin en önemli güvencesi olan kıdem tazminatı hakkına sahip çıkmak için, tüm işçi ve yurttaşların desteğinin istendiği imza kampanyasında konuşma yapan Türk-İş 6. Bölge Temsilcisi İsmail Topçu, kıdem tazminatından vazgeçmeyeceklerini, kıdem tazminatına dokunanların genel greve hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi. Topçu, kıdem tazminatının kaldırılmaması ve çalışanların haklarının kaybolmaması için mücadele edeceklerini belirtti.

"Yedirmeyiz, el uzatılmasına da izin de vermeyiz!"
İmza kampanyası kapsamında hazırlanan bildiride ise şu sözlere yer verildi: "Biz tek sermayesi emeği ve alın teri olanlar ekonomik krizden önce yoksulduk, şimdi daha da yoksuluz. Biz sermaye bekçiliği yapan siyasal iktidarı arkalayıp her krizden dört ayak üstünde sağlam çıkanlardan olmadık. Her krizin silindiri bizim üstümüzden geçti. Emeğimizle ürettik, vergimizi verdik. Kazanıp da ödemeyenlerin vergisini de biz verdik. Elimizde geleceğe dair tek bir umut, tek bir güvence var: Kıdem tazminatı. Şimdi kriz öncesinin kazananları, yol göstericileri, şakşakçıları, yardakçıları ve çıkar ortakları ağız birliği etmiş, işçinin kıdem tazminatına saldırıyor. Yağma yok! Yedirmeyiz, el uzatılmasına da izin de vermeyiz! Bu mücadele bir sınıf mücadelesidir. Kıdem tazminatını savunarak sadece kendimizin değil, bu hakka uzanamayan milyonlarca kayıt dışı çalışanın hakkını, hayallerini ve umutlarını da savunuyoruz. İlan ediyoruz! Kıdem tazminatına dokunan genel greve hazır olsun!"