KEY rezaletine KESK'ten tepki

KEY ödemeleri altında yaşanan rezalete bir tepki de KESK İstanbul Şubeler Platformu'ndan geldi.

soL (HABER MERKEZİ) Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu üyesi emekçiler, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinde hak kayıpları olduğu gerekçesiyle bir eylem yaptılar.

Ziraat Bankası Aksaray Şubesi önünde toplanan emekçiler adına Eğitim-Sen İstanbul 8 No'lu Şube Başkanı Hatun İldemir bir açıklama yaptı. KEY konusunda ne geçmiş hükümetlerin ne de mevcut hükümetin taleplerini dikkate aldığını ifade eden İldemir, hazırlanan yasayla 2000 yılından önceki hesapların Emlak Bankasının mevduat faiz oranına, 2000 yılından sonra ise Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı değerine göre belirlendiğini hatırlattı. İldemir ''Bu, emekçilerin ciddi şekilde hak kaybı yaşayacakları anlamına gelmektedir'' dedi.

"Kadını eve kapatma zihniyeti"

İldemir yaşanan hak kayıplarının yanı sıra ödemelerde yanlış hesaplamalar yapıldığını, listelerde isimlerin çıkmadığını ve kimlik bilgilerinin ortaya serildiğini ifade ederken, eş durumundan dolayı da binlerce kadının mağdur olduğunu vurguladı. KEY ödemelerine dair bir haftadır skandal düzeyde uygulamalara tanık olduklarını söyleyen İldemir, açıklamada şu sözlere yer verdi: "AKP'nin kadını eve kapatma zihniyeti bu uygulama ile kendisini açıkça göstermektedir. Asıl mağduriyeti boşanmış kadınlar yaşamaktadır. Eşler boşanmış olmalarına karşılık boşanma öncesi döneme ilişkin ödemeler erkeğe yapılacaktır."

Eylemde KESK Şubeler Platformu pankartıyla, "KEY, fon hırsızlığına son verilsin", Rezalet son verilsin, gerçek faizler üzerinden KEY ödensin", "Fonlar hırsızlara, rantiyeye kaynak oldu" dövizleri taşındı. Emekçiler çeşitli platformlarda mücadeleyi sürdüreceklerini ifade ederek sloganlarla eylemlerini sona erdirdiler.