"KEY mağduriyeti giderilsin"

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kocaeli Şubeler Platformu üyeleri, KEY dağıtımındaki mağduriyetin giderilmesini istedi.

soL (KOCAELİ) KESK Kocaeli Şubeler Platformu üyelerinin, Konut Edindirme Yardımı (KEY) dağıtımındaki mağduriyetin giderilmesi istemiyle yaptığı eylemde, AKP hükümetini, uluslar arası sermayenin kendisine verdiği desteğin diyet borcunu emekçilerin alın terine göz koyarak ödemeye devam ettiği öne sürüldü. Platform Dönem Sözcüsü ve Tüm Bel-Sen Başkanı Erdal Karakuş, ''AKP, sermayeye cennet yaratmak için, emekçilerin yaşamını cehenneme çevirmede kararlı görünüyor. Maaşlarımıza göz koymaları yetmezmiş gibi, alacaklarımızı da kuşa çevirdikten sonra ödüyorlar. KEY, bunun en son örneğidir'' dedi.

"Tüm kamu emekçilerine ödeme yapılmalı"
Ciddi hesap hataları yapıldığını öne sürerek, KEY ödemelerinde iç borç faiz oranlarının uygulanmasını da isteyen Karakuş, şunları kaydetti: ''1987-1996 yılları arasında devlet memuru olarak çalışmış tüm kamu emekçilerine KEY ödemesi yapılmalıdır. Halen çalıştığı kurumun bildirimi ve olası sorunda buraya yapılacak itiraz yeterli görülmelidir. Kayıtların nasıl tutulduğundan kamu emekçileri sorumlu olamaz. Emekçilere ispatlama yükümlülüğü getirilemez. İspat devlete aittir. Aile resisine ödeme yapılması nedeniyle yararlanamayan kadın emekçilere de ödeme yapılmalıdır.''