KESK'ten tutuklamalara protesto

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri Kadıköy'de Mayıs ayında gözaltına alınan 22 yönetici ve üyesinin tutuklanmasını protesto etti.

Mayıs ayında jandarmanın operasyonlar ile gözaltına alınan üye ve yöneticilerinden 22'sinin tutuklanmasını protesto eden KESK üyeleri Kadıköy Altıyol'da toplanarak buradan İskele Meydanı'na bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Grup, burada tutuklamaları alkışla protesto ederek bir süre oturma eylemi yaptı.

Grup basın açıklamasını okuyan KESK İstanbul Şubeler Platformu dönem sözcüsü Yunus Öztürk, Mayıs ayında aralarında sendika yöneticilerinin de bulunduğu 35 kişinin gözaltına alındığını ve daha sonra 22'sinin tutuklandığını belirtti ve tutuklamaların siyasi olduğunu söyledi.

Öztürk şöyle konuştu: “Tutuklamalar, sendikaları baskı altına alma, sindirme ve sendikal faaliyetlerini engellemeye yöneliktir. Sendika merkez yöneticilerimiz ve üyelerimizin beş aydır cezaevinde olması bile çok ağır bir ceza sayılır. Savcılık üç aydır iddianamesini açıklamış olmasına karşın mahkemeye çıkartılmamış olmaları, fiili cezalandırma kapsamına girer. Kasım ayında yapılacak ilk duruşmada sendika yönetici ve üyelerimizin serbest bırakılmasını talep ediyoruz."

(soL-Haber Merkezi)