KESK'ten toplu sözleşme uyarısı

KESK Başkanı Sami Evren 15 Ağustos'da başlayacak olan toplu görüşmelerin oyalamacadan ibaret olduğunu, ve toplusözleşme yapılmazsa bu görüşmelere katılmayacaklarını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) KESK Genel Başkanı Sami Evren, Mülkiyeliler Birliği Lokali'nde yaptığı basın açıklamasında hükümeti toplu sözleşme masasına çağırdı. Bu yıl 7.si gerçekleşecek olan toplu görüşmelerin daha önceki yıllarda emekçiler lehine hiçbir sonuç doğurmadığını söyleyen Evren, eğer toplu sözleşme yapılmazsa görüşmelere katılmayacaklarını açıkladı.

İnsanca yaşamak için bir ücret düzeyi ve demokratik bir çalışma yaşamı arzuladıklarını söyleyen Evren, bu taleplerin karşılanmaması durumunda haklarını sokakta arayacaklarını söyledi. 14 Ağustos tarihinde işverenleri toplusözleşmeye çağıracaklarını ve 15 Ağustos'ta da Başbakanlık'a kitlesel bir yürüyüş gerçekleştireceklerini söyledi.

Evren açıklamasında kamu emekçilerine 350 ytl zam yapılması gerektiğini ve işe yeni başlayan bir kamu emekçisinin maaşının 1.250 ytl olmasını istediklerini söyledi.