KESK’li kadınların Ankara’da davası başladı

8 aydır tutuklu bulunan KESK'li kadınların davası bugün başladı. Dava öncesi Ankara Adliyesi önünde bir araya gelen KESK üyeleri, "Gerçek yürüyor ve hiçbir şey onu durduramayacak" diyerek arkadaşlarının serbest bırakılmasını istediler.

13 Şubat’ta KESK’li kadın yöneticilere yönelik operasyonla gözaltına alınıp tutuklanan 9 sendika yöneticisi ve üyesinin bugün ilk duruşması Ankara Adliyesi’nde görülüyor. Duruşmadan önce adliye önünde bir araya gelen KESK üyelerine uluslararası konfederasyon ve sendikalar, emek ve meslek örgütleri ile siyasi partilerin temsilcileri de katılarak kitlesel bir eylem gerçekleşti.

"Tüm faaliyetlerimiz iddianameye göre suç"
KESK Genel Başkanı Lami Özgen, KESK üyelerinin sendikal faaliyetlerinin yasadışı örgütlerin talimatlarıyla gerçekleştiği gibi akıldışı suçlamalar yapıldığını belirterek, “Tüm halkın parasız, nitelikli, ulaşılabilir kamu hizmeti alma hakkını savunmak bu iddianameyi hazırlayanlara göre suçtur. Tecavüze, tacize, şiddete uğrayan kadınların yanında yer almak kadar çifte sömürünün reva görüldüğü kadın emekçilerin haklarını savunmak da suçtur. Tüm faaliyetlerimiz, basın açıklamalarımız, eylem ve etkinliklerimiz bu iddianameyi hazırlayanlara göre suçtur” diye konuştu.

"Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın"
“Bu dava ne tek başına, sekiz ay sonra ilk duruşmalarına çıkacak olan kadın arkadaşlarımızın ne de KESK’in davasıdır” diyen Özgen, konuşmasına şöyle devam etti: “Eğer bu ülkede emeğin hak ve özgürlüklerini savunmak, bunun için sendikal faaliyet yürütmek suçsa arkadaşlarımız gibi bizler de bu suçu işledik, işlemeye de devam edeceğiz. Eğer hukuka, adalete, insan haklarına zerre kadar saygınız varsa arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın.” Özgen sözlerini Emile Zola’nın “Gerçek yürüyor ve hiçbir şey onu durduramayacak” sözleriyle tamamladı.

Uluslararası sendika temsilcileri davaya izliyor
Eyleme katılan Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu, Avrupa Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu, Danimarka Öğretmenler Sendikası temsilcileri de birer konuşma yaparak yargılanan KESK'li kadınlarla dayanışma içinde olduklarını ifade ettiler.

(soL - Ankara)