KESK zamları protesto etti

KESK'in İstanbul şubeleri Büyükşehir Belediyesi önünde suya, elektriğe ve toplu taşıma ücretlerine yapılan zamları protesto etti.

soL (HABER MERKEZİ) KESK'e bağlı sendikaların İstanbul şubeleri suya, elektriğe ve toplu taşıma ücretlerine yapılan zamları protesto etti. Kadir Topbaş'ı istifaya davet eden KESK üyeleri, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'e de desteklerini ilettiler.

Sıra suda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan KESK'li emekçiler adına basın açıklamasını Tüm Bel-Sen 4 Nolu Şube Başkanı Saadet Yeğin okudu. Hükümetin eğitim, sağlık, elektrik, su ve ulaşım gibi temel ihtiyaçlara yaptığı zamlarla emekçileri daha da yoksullaştırdığını vurgulayan Yeğin, elektrik zammının bugünden itibaren uygulamaya girdiğini hatırlattı. Zammın yüzde 21-22'lik artışla otomatiğe bağlandığı kaydeden Yeğin, suya da 2007 yılında toplam 5 kez yüzde 130'lara varan zam yapıldığını, 2008'de otomatik fiyatlandırmaya gidileceğini ifade etti. Yeğin açıklamasında, su faturalarının, halkın tepkisini azaltmak için, aylık gönderilmeye başlandığını belirtirken, Temmuz zamlarıyla birlikte 503 YTL olacak olan asgari ücretli bir emekçinin su, elektrik ve ekmek için bütçesinden en az 295 YTL ayırması gerektiğini vurguladı. Suyu 10 metre küp'e kadar bedava dağıttığı, ulaşımı ve ekmeği halka ücretsiz verdiği, sağlık hizmetlerini parasız hale getirdiği için yargılanan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in yanında olduklarını kaydeden Yeğin, asıl olarak hizmetleri ticarileştirenlerin yargılanması gerektiğini ifade etti.


Eylemler sürecek

KESK üyesi emekçiler eylemde, "Ekmeğe uzanan eller kırılsın", "Kaliteli temiz su istiyoruz", "Kadir Topbaş istifa", "Yapılan zamlar geri alınsın" şeklinde sloganlar atarken, yapılan zamların geri çekilmesi için eylemlerini sürdüreceklerini kaydettiler.