KESK üyeleri bordro yaktı

KESK, toplu sözleşmedeki zam oranlarını protesto etmek için ülke genelinde 'bordro yakma' eylemleri gerçekltirdi. KESK üyeleri: Bordrolarımızı insanca yaşam hakkımız için yakıyoruz

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) toplu sözleşmedeki zam oranlarına tepki için ülke genelinde 'bordro yakma' eylemleri düzenledi.

KESK üyelerinin ülke genelinde gerçekleştirdiği eylemlerin Ankara adresi Başbakanlık önü oldu.

Birgün'ün haberine göre, Güvenpark'ta toplanan KESK üyeleri Başbakanlık'a yürüdü. Başbakanlık önünde grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü İsmet Meydan, maaş bordrolarının yoksulluğun ve sömürünün belgesi olduğunu ileri sürerek, yoksulluğa ve sömürüye meydan okumak için maaş bordrolarını yakacaklarını söyledi.

Toplu sözleşmenin kamu emekçilerinin iradesi yok sayılarak iktidarın beklentisine uygun biçimde imzalandığı iddiasında bulunan Meydan, şöyle konuştu:

"İktidarın emekçileri içine sürüklediği mevcut kara tablo, emekçilerin nasıl kandırılmaya çalışıldığını açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Yıllık resmi enflasyon mart ayı itibariyle yüzde 7,70'e ulaşmış, halkın gerçek enflasyonu ise yüzde 20'yi aşmış durumdadır. 2014 yılında enflasyonun çift haneli rakamlara ulaşmasına kesin gözüyle bakılırken, maaşlara yapılan 123 liralık artış daha üç aylık enflasyon rakamlarıyla birlikte buharlaşmıştır."
Basın açıklamasının ardından KESK üyeleri, toplu sözleşmedeki zam oranlarına tepki için maaş bordrolarını yaktı.

VERGİ DAİRESİ ÖNÜNDE YAKTILAR
KESK Antep şubesi üyeleri, maaş bordrolarını Antep Vergi Dairesi Başkanlığı önünde yakarak eylem yaptı. KESK Antep üyeleri, Antep Vergi Dairesi Başkanlığı önünde toplanarak, bordrolarını yaktı. Sloganlar esliğinde AKP hükümetini protesto eden vatandaşlar, fakirin giderek fakirleştiğini, zenginin ise giderek daha çok zenginleştiğini söyleyerek tepkilerini dile getirdi. KESK Temsilcisi Ali Ersönmez yaptığı basın açıklamasında, “Bugün bordrolarımızı yoksulluğa, sömürüye meydan okuduğumuzu göstermek, insanca yaşam hakkımız için yakıyoruz” ifadelerine yer verdi.

MERSİN MALİYE ÖNÜNDE
KESK Mersin Şubesi üyeleri de maaş zamlarını maaş bordrolarını yakarak protesto etti. Kuvayi Milliye Caddesi üzerinde bulunan Maliye önünde bir araya gelen üyeler, sloganlar atarak maaş zamlarını protesto etti. Burada grup adına açıklamalarda bulunan KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Kaya, zamların bekledikleri gibi olmadığını ifade ederek, "Ellerimizdeki bu bordrolar yıllardır biriken, her geçen gün ağırlaşan ekonomik ve sosyal sorunlarımızın belgesidir" dedi.