KESK toplu görüşmelerde sokakta

15 Ağustos'ta başlayacak olan toplu görüşmeler öncesinde KESK çeşitli eylemlerle AKP'yi toplu iş sözleşmesine çağırmaya hazırlanıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Geçen yıl toplu görüşmeleri terk ederek protesto eden KESK, bu yılki görüşmelere de eylem ile başlamayı planlıyor. Toplu görüşmeleri "ortaoyunu"na benzeten KESK, hükümeti emekçilerle toplu iş sözleşmesi yapmak üzere masaya oturmaya çağırıyor. Başbakanlığa yürüyüp, bina önünde "sözleşme masası" kuracak olan KESK ayrıca her ilde AKP binaları önünde eylem yapacak.

KESK Danışma Kurulu'nun hazırladığı eylem planına göre 14 Ağustos'ta Ankara'da toplu iş sözleşmesi masaları kurulacak. 15 Ağustos'ta Başbakanlık önüne bir yürüyüş düzenleyecek olan KESK, 16 Ağustos'ta ise her ilin AKP binalarına siyah çelenk bırakacak. Toplu görüşmelerin son oturum gününde ise Başbakanlığa bir yürüyüş düzenlenecek.

Toplu görüşmelere KESK dışında, Kamu-Sen ve Memur-Sen katılıyor. 1,5 milyon memuru ilgilendiren görüşmeler 15 Ağustos'ta başlayacak ve 15 gün içinde bitirilecek. Her iş kolunda çoğunluğu sağlayan sendikanın yetkili olarak katıldığı görüşmelere KESK sadece Kültür ve Sanat Hizmetleri Kolu'nda yetkili olarak katılıyor. Memur-Sen 1 kolda, Kamu Sen ise 8 hizmet kolunda yetkili.