KESK’ten basın açıklaması

Ardı ardına gelen zamlar neticesinde KESK İstanbul Şubeler Platformu basın açıklaması yapma kararı aldı.

soL (HABER MERKEZİ) KESK İstanbul Şubeler Platformu son dönemde yapılan zamların geri çekilmesi talebi ile 1 Temmuz Salı günü saat 12:30 da İstanbul Büyükşehir Belediye Binası önünde bir basın açıklaması yapacak.

Hatırlanacağı gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı başlarında, 1 Kasım 2007 itibari ile geçerli olmak üzere İSKİ tarafından yapılan zam teklifini kabul etmişti. Bu zamla birlikte konutlarda kullanılan suya 10 metre küpe kadar kullanımda metreküp başına % 17, 10-20 metreküp kullanımda metreküp başına % 75 ve 20 metreküp üzerinde su kullanılan durumlarda metreküp başına % 134 oranında zam yapılmıştı.

Suya yapılan zammın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararıyla 2 Haziran 2008 tarihinden itibaren İETT otobüsleri ile toplu ulaşıma, yüzde 4 ile yüzde 10 arasında zam yapıldı. Son olarak İstanbul Fırıncılar Odası ekmek fiyatlarına zam yapıldığını açıkladı. 5 Haziran 2008 tarihinden itibaren 250gr ekmek, gramajı 50gr artırılarak 85YKr fiyatla satışa sunuldu. Aynı gün İstanbul Halk Ekmek ( İHE) 250gr. ekmeğin satış fiyatını 25 YKr'den 40 YKr'ye yükseltti.

KESK İstanbul Şubeler Platformu tüm bu zamların geri çekilmesi talebi ile 1 Temmuz Salı günü saat 12:30 da İstanbul Büyükşehir Belediye Binası önünde bir basın açıklaması yapacağını kendisine üye çalışanların olduğu işyerlerinde duyurdu.