KESK: Seçimin mağlubu AKP

AKP’nin seçimlerde başarısız olduğunu belirten KESK Genel Başkanı Sami Evren, bunun en önemli nedeninin işsizlik ve yoksulluğa duyarsızlık olduğunu söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) KESK Genel Başkanı Sami Evren, AKP'nin seçim başarısızlığının en önemli faktörünün ekonomik krizin yol açtığı işsizlik ve emekçilerin yoksullaşmasına duyarsızlık olduğunu belirtti.

Yazılı açıklama yapan Evren, krizi görmezden gelen AKP'nin tüm devlet imkanlarını kullanarak, valileri bile seferber ederek hazırlandığı seçimlerde ciddi bir oy kaybına uğradığını belirtti. Seçimin mağlubunun siyasi iktidar olduğunu ifade eden Evren, iktidarın seçimleri bir güven oylamasına dönüştürerek çıtaları yükselttiğini ancak sonrasında bu çıtaların altında kaldığını kaydetti.

Hükümete sermayeye değil emekçilere kulak verme çağrısı yapan Evren, AKP'nin IMF ile anlaşma başta olmak üzere sermaye yanlısı tutumunda direnmesi ve Kürt sorununda çözümü içeride değil dışarıda araması halinde bugün yaşadığı seçim yenilgisini arar duruma geleceğini bildirdi.