KESK operasyonuna tepki büyüyor

KESK üye ve yöneticilerine yapılan operasyonları protesto eylemleri İzmir'de devam etti.

soL (İzmir) KESK üye ve yöneticilerine yapılan operasyon ve tutuklamaları protesto etmek için Konak'ta eylem gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önüne kadar devam eden yürüyüşe KESK, Eğitim-Sen, TKP, ÖDP, Ögrenci Kolektifleri, Halkevleri, ESP katıldı.

Yürüyüş esnasında sık sık "Gerici, faşist, işbirlikçi AKP", "KESK'li tutsaklar onurumuzdur", "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganları atan katılımcılar, daha sonra belediye binası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

"Zulme, sömürüye, sermayeye karşı mücadelemiz sürecek"
KESK İzmir Şubeler Platformu tarafından yapılan açıklamada "4 gün önce KESK Genel Merkezini kara düşüncelerle basanlar, 14 gözaltıdan 4'ünü hapise götürdü. Ancak onlar burada, bizlerle yürekleriyle birlikte" denildi. Açıklamada, KESK'in tarihi boyunca zulme, sömürüye, militarizme, sermayeye karşı olan mücadelesinin devam edeceği vurgulanırken, teğet geçecek denilen krizin etkileriyle birlikte AKP'nin emekçi halka gösterdiği tepkinin de arttığı kaydedildi. Açıklamada, halkı pazara, alışverişe çıkmaya çağıranların on binlerce işçiyi işten çıkardıkları hatırlatıldı. Açıklamada son olarak sömürüye, kapitalizme, paralı eğitime karşı çıkanların tutuklandığı ancak mücadelenin süreceği ifade edilirken ve eylem alkışlarla sona erdi.