KESK kamu emekçilerinin de iş güvencesine göz diken AKP hükümetini uyardı

KESK bugün yaptığı açıklamada, önce işçilerin şimdi de kamu emekçilerinin iş güvencesine göz dikerek emekçileri kuralsız, geçici, güvencesiz ve köleci nitelikteki 19. yüzyıla özgü çalışma koşullarına mahkum eden AKP hükümetine asla izin vermeyeceklerini ifade etti.

KESK yayınladığı yazılı açıklamayla iktidara geldiği günden beri kamu emekçilerinin kazanılmış tüm haklarını bir bir budayan, AKP hükümeti şimdi de kamu emekçilerinin en vazgeçilmez hakkı olan iş güvencesine göz dikmiş bulunmasını bıçağın kemiğe dayandığı son nokta olarak tanımladı.

Açıklamada AKP hükümetinin kamu emekçilerine esnek, güvencesiz, performansa dayalı bir çalışma statüsü dayatmasının yanı sıra şimdi de iş güvencesine göz dikmesine karşı KESK olarak, böyle bir girişime asla izin vermeyecekleri, böyle bir girişimde bulunulduğu takdirde de tüm kamu emekçileri ile birlikte tepkilerini ortaya koyacaklarını dile getirildi.

“İş güvencemize göz dikenlere karşı tepkimiz tahminlerin ötesinde olacaktır”
AKP’nin tam da mücadeleci işçi sendikalarını yetkisiz bırakmayı hedefleyen Toplu İş İlişkileri Yasası TBMM’de görüşülürken, gazetelere “servis edilen” “memurun iş güvencesi kalkıyor” haberleri ile kamu emekçilerine resmen gözdağı vermek istediğinin vurgulandığı açıklamada, “AKP bugüne kadarki emek karşıtı pratiğine dayanarak 657 sayılı yasa yerine getirilecek yeni yasayla kamu personel sisteminin iç örgütlenmesini örgütlü, nitelikli ve iş güvencesine sahip kamu emekçileri yerine esnek, savunmasız, güvencesiz ve istendiği zaman kamu emekçilerinin kapı önüne konulabileceği bir yapıyı kurmayı amaçlıyor” denildi.

Kuralsız, geçici, güvencesiz ve köleci nitelikte 19. yüzyıla özgü çalışma koşulları ve yaşam biçiminin dayatılmak istenmesine karşı direneceklerini açıklayan KESK Yürütme Kurulu, ‘günün koşullarına uygun memur’ yaratmak için iş güvencesine göz dikenlere karşı kamu emekçilerinin ve KESK’in tepkisinin tahminlerin ötesinde olacağını ifade etti.

(soL- Haber Merkezi)